Mainos

Luotsiliitto perui venäläisalusten boikotin

Luotsiliitto on perunut venäläisiä aluksia uhanneen luotsausboikotin. Se olisi pysäyttänyt huomenna venäläisten alusten liikennöinnin Suomen aluevesillä.

Liitto perusteli tänään päätöstään sillä, että kiista Viipurinlahden väylämaksuista on ratkeamassa. Liitto odottaa asiassa nopeaa sopua. Luotsiliitto kehottaa kuitenkin jäseniään, että venäläisten alusten luotsaus tehtäisiin huomenna kahdella luotsilla. Tämä lisää alusten luotsauskustannuksia puolella.

Liiton mukaan tuplaluotsauksella halutaan viestittää luotsien huoli venäläisten alusten meriturvallisuudesta. Samalla halutaan vaikuttaa siihen, että alusten puutteet korjataan mahdollisimman nopeasti.

Kiista väylämaksuista alkoi, kun Viipurin merisatamahallinto ryhtyi perimään Saimaan kanavalle meneviltä ja sieltä tulevilta aluksilta uutta erillistä väylämaksua. Suomen ja Venäjän kanavavaltuutetut ovat sitä mieltä, että maksut ovat kanavan vuokrasopimuksen vastaisia. Myös maiden ulkoministerit tukevat valtuutettujen näkemystä.

Korpela vetoaa Venäjän liikenneministeriin

Suomen valtuutettuna toimiva liikenneministeriön kansliapäällikkö Juhani Korpela kertoi tänään, että hän vetoaa yhdessä Venäjän kanavavaltuutetun kanssa Venäjän liikenneministeriin kiistan ratkaisemiseksi. Venäjän kanavavaltuutetun on määrä saapua Helsinkiin keskiviikkona, ja vetoomus on tarkoitus allekirjoittaa torstaina. Neuvotteluissa etsitään ratkaisua, joka poistaisi epäselvyydet jäljellä olevalta vuokrasopimuskaudelta. Saimaan kanavan nykyinen vuokrasopimus päättyy vuonna 2012.

Luotsiliiton puheenjohtaja Juha Tulimaa ilmoitti tänään, että liitto ei vieläkään hautaa painostustoimia. Niitä harkitaan uudelleen, jos neuvotteluissa ei odotuksista huolimatta löydy sopua. Liiton mukaan Saimaan kanavan laivaliikenne on vähentynyt tuntuvasti uusien väylämaksujen takia. Liitto pelkää, että tämä vähentää nopeasti luotsien työpaikkoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.