Mainos

Luontokuvat Valokuvataiteen museon suursuosikit

Luontokuvat ovat tämän kesän suursuosikkeja Valokuvataiteen museossa Helsingin Kaapelitehtaalla. Näyttelyn ja sen ohessa julkaistun kirjan eräänä aiheena on ajankohtainen keskustelu valokuvan manipulaatiosta.

Näyttelyssä on mukana manipuloituja kuvia aina 1800-luvulta asti. Mukana on myös lähes 200 valokuvaa Vuoden luontokuvat -näyttelyn parhaimmistosta. Luontokuvien upeat maisemat ja villit eläimet näytetään ensimmäistä kertaa koko kauneudessaan. Kuvissa nähdään myös luontokuvaajia työssään, kuvauskojuja ja kuvausvälineitä. Esillä ovat tunnetuimmat luontokuvat, jotka ovat vaikuttaneet vuosikymmeniä luonnonsuojelun edistämiseen.

Keskustelu digitaalisesti käsitellystä luontokuvasta käy kiihkeänä. Tunnettu luontokuvaaja Hannu Hautala perustelee manipuloituja kuviaan sillä, että hän on toteuttanut digitaalisesti vain sellaisia itse näkemiään näkymiä, joita ei ole onnistunut muuten tallentamaan. Aikanaan luontokuvaaja erotettiin luonnonkuvaajien yhdistyksestä kahdeksi vuodeksi, kun paljastui kuvaajan käyttäneen täytettyä sutta. Kuitenkin luontokuvissa on aina ollut mukana myös lavastettuja tilanteita. Luontokuvauksessa on useita eettisiä ja arvoja koskevia kysymyksiä, jotka kertovat paljon luontoon, totuuteen ja aitouteen liittyvistä käsityksistä. Luontokuvat ovat esillä Valokuvataiteen museossa 28. elokuuta saakka.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.