Mainos

Luontaistuotteiden ja lääkkeiden valvontaa vaaditaan tiukemmaksi

Kuluttajaliitto vaatii lääkkeiden, luontaistuotteiden ja lääkärinpalvelujen valvonnan tiukentamista. Markkinoinnin lainvastaisuudet, ylilyönnit ja heikko tietosisältö ovat liiton mielestä huolestuttavan yleisiä.

Lääkemainosten luoma mielikuva vahvistaa liiton mielestä ajattelua, että lääke on verrattavissa mihin tahansa kulutushyödykkeeseen. Lääkkeiden järkevän ja turvallisen käytön kannalta oleelliset tiedot jätetään usein kertomatta.

Kaupallisen informaation vastapainoksi kuluttajat tarvitsevat asiallista tietoa mm. lääkkeiden sivuvaikutuksista ja päällekkäiskäytön vaaroista.
Luontaistuotteiden markkinointi on usein lainvastaista ja alan omaehtoinen valvonta niin puutteellista, että kuluttajat eivät aina pysty erottamaan luontaistuotteita lääkkeistä.

Kuluttajaliitto on pettynyt myös lääkärinpalvelujen markkinointiin. Suomen Lääkäriliiton ohjeet lääkärinpalvelujen markkinoinnista ovat Euroopan vapaimpia. Kuluttajaliitto pitää valitettavana, ettei tätä luottamusta ole pidetty kyllin arvokkaana ja esimerkiksi silmälääkäripalveluja on markkinoitu mm. arpajaisten avulla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.