Mainos

Luonnonsuojeluliitto: Tiukemmat säännöt tulvarakentamiseen

Luonnonsuojeluliitto muistuttaa, että lisääntyviä tulvia tulisi hallita jättämällä ranta-alueet rakentamatta. Tulva-aiheista keskustellaan huomenna Porin Suomi Areena -tapahtumassa.

Suomen luonnonsuojeluliitto perää tiukempia määräyksiä maankäyttö- ja rakennuslakiin rajoittamaan tulva-alueille rakentamista.

Luonnonsuojeluliiton mukaan nykyiset määräykset rantojen kaavoituksesta ja rakentamiskorkeudesta eivät enää ole riittäviä muuttuvissa ilmasto-olosuhteissa. Liitosta muistutetaan, että ilmastonmuutoksen myötä lisääntyviä tulvia tulisi hallita luonnonmukaisesti jättämällä rannat rakentamatta.

Rankkasateiden ja tulvien ennustetaan lisääntyvän Suomessa tulevaisuudessa myös niillä alueilla, joilla ei perinteisesti ole totuttu tulviin. Luonnonsuojeluliiton mielestä usein unohdetaan, että tulvat ovat luontainen, vesistöalueiden monimuotoisuutta ylläpitävä ilmiö.

- Tulvien aiheuttamat ongelmat saavat alkunsa siitä, että maankäytössä ei oteta huomioon tulvia ja niiden vaatimaa tilaa. Rakentaminen tulvaherkille alueille ja rannoille lisää riskiä. Taajamissa myös laajat päällystetyt alueet kasvattavat tulvia, liitosta todetaan.

Luonnonsuojeluliitto järjestää huomenna Porin Suomi Areena -tapahtumassa tulva-aiheisen keskustelutilaisuuden, johon osallistuvat maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila, piispa Kari Mäkinen, meteorologi Pekka Pouta ja Lounais-Suomen ympäristökeskuksen vesiasiantuntija Juha-Pekka Triipponen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.