Mainos

Luonnonsuojeluliitto ei lämpene ministeriöiden yhdistämisestä

Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen puheenjohtaja Risto Sulkava tyrmää maa- ja metsätalousministeriön ja ympäristöministeriön yhdistämisen.  

Sulkavan mielestä aika ajoin esiin tulevissa ehdotuksissa unohdetaan se, että sektoriministeriöistä poiketen ympäristöministeriö pitää huolta yleisestä edusta. Kahden ministerin istuttaminen samaan ministeriöön ei tilannetta muuttaisi.  

Sulkava haluaisi, että maa- ja metsätalousministeriöstä siirrettäisiin ympäristöministeriöön esimerkiksi uhanalaisista kaloista huolehtiminen, koska asia ei ole kalastuselinkeinon etua ajavassa ministeriössä riittävässä arvossa.  

Myös ympäristövaliokunnan puheenjohtaja epäilee

Eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtaja, vasemmistoliiton Martti Korhonen sanoo, että maa- ja metsätalousministeriön voisi yhdistää ympäristöministeriöön yhden ministerin johdettavaksi.  

Kokoomuslainen maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo on väläyttänyt ministeriöiden yhdistämistä niin, että ministereitä voisi olla edelleen kaksi.  

Korhosen mielestä ympäristöhallinto on pääasiassa muuta kuin maa- ja metsätaloutta. Maa- ja metsätalousministeriön näkökulmaa hän pitää kapea-alaisena.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.