Mainos

Luokkatoverin äiti haukkui Annaa lihavaksi – kosto oli suloinen 10 vuotta myöhemmin

Luokkatoverin äidin ajattelematon kommentti johti kymmenen vuotta kestäneeseen syömishäiriökierteeseen. 

Lapsena sattunut välikohtaus muutti ruotsalaisen Anna Skarlerin elämän peruuttamattomalla tavalla. Kaikki alkoi, kun kymmenenvuotias tyttö oli viettämässä luokkatoverinsa syntymäpäiväjuhlia. Juuri ennen jäätelötarjoilun alkamista syntymäpäiväsankarin äiti vei tytön syrjään.

– Kun menin keittiöön, hän otti paketin sokeritonta jäätelöä ja sanoi, että se olisi erityisesti minua varten. Kerroin voivani syödä tavallista vaniljajäätelöä, mutta hän sanoi sen olevan parempi vaihtoehto minulle, sillä olin hieman lihava. Sitten aloin itkeä, Anna kertoo.

Anna joutui tyytymään sokerittomaan jäätelöön, kun muut lapset pääsivät nauttimaan kermaisesta herkusta. Syntymäpäivillä sattuneesta välikohtauksesta on nyt kymmenen vuotta, ja kaikki nämä vuodet Anna on kamppaillut syömishäiriön kanssa. Huonon itsetunnon omaava nuori nainen kertoo, että äidin kommentit palaavat hänen mieleensä aina uudestaan ja uudestaan.

Nainen sai kuitenkin vihdoin kostonsa, kun eräänä päivänä nainen näki tutun näköisen henkilön seisovan ruokakaupan pakastealtaan luona. 

"Kenenkään kymmenenvuotiaan ei tulisi ajatella painoaan"

Anna tunnisti pakastealtaan luona seisovan naisen välittömästi luokkatoverinsa äidiksi.

– Kun näin hänet, sain hyvän idean. Otin pakkauksen sokeritonta jäätelöä, kävelin hänen luokseen ja luovutin paketin. Sanoin: ”Tämä on erityisesti sinulle.” Hän vain katsoi minua ja näytti olevan kauhuissaan. Sitten menin kotiin, Anna kertoo tapahtuneesta.

Kotiin päästyään Anna kirjoitti tapahtuneesta Facebook-sivuilleen, josta se jaettiin myös Dr. Status-ryhmään. Nainen on saanut paljon huomiota tekonsa ansiosta. Osa kommentoijista on kuitenkin ryhtynyt puolustamaan naista ja toteaa hänen vain suojelleen nuorta Annaa diabetekselta ja ylipainolta. Anna kuitenkin toteaa, että kenenkään kymmenenvuotiaan ei tulisi ajatella painoaan.

– Olin hieman isompikokoisempi, mutta aivan normaali. Lasten täytyy saada olla lapsia. Tapa miten hän hoiti tämän, johti vain ahdistukseen, huonoon minäkuvaan ja itseinhoon.

Anna kertoo kaverinsa äidin kohtaamisen tuntuneen uskomattoman hyvältä näiden vuosien jälkeen.

– Annoin itselleni ylävitosen kotimatkalle. Tuntui hyvältä jättää tämä asia vihdoin taakseni. Toivottavasi hän tajuaa nyt, kuinka huonosti hän hoiti koko tilanteen, Anna toteaa.

Kiusaamiseen tulisi aina puuttua. Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen kertoo videolla, millä tavoin vanhempien tulisi suhtautua kiusaamiseen.

7:29

Lähde: Aftonbladet 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.