Robyn leimattiin "lutkaksi" yläasteella – ensisuudelmasta seurasi vuosien kiduttava koulutaival

Robyn Swirling kertoo Huffington Post -sivustolla, miten yksi suukko toi hänelle lutkan maineen, jota hän kantoi harteillaan koko kouluaikansa.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, miten muut voivat auttaa väkivaltaisessa suhteessa elävää.

Robyn Swirling kertoo Huffington Post -sivustolla surullisen tarinan siitä, miten viaton ensisuudelma muuttui juorujen myötä joksikin aivan muuksi. Nainen kertoo kantaneensa "lutkan" mainetta harteillaan vuosikaudet.

Ensisuukko muuttui juoruissa muhinoinniksi

Kaikki alkoi Robynin mukaan kuudennen luokan ensimmäisenä koulupäivänä.

– Kesäleirin viimeisenä päivänä koin ensisuudelmani pojan kanssa, johon olin ollut ihastunut koko kesän. Se tapahtui riippumatossa hänen mökkinsä kuistilla, kun sanoimme toisillemme hyvästit.

Robyn kaipasi tuota poikaa kauheasti, ja aloittaessaan yläkoulun hän kertoi ystävilleen kahvilassa tästä maagisesta hetkestä.

Viaton ensisuudelma muuttui kuitenkin koulussa leviävissä juoruissa muhinoinniksi. Robyn arvelee olleensa ensimmäinen, joka oli suudellut ketään tai ainakin ensimmäinen, joka kertoi ihmisille asiasta.

Huhujen mukaan harrasti suuseksiä

Juorut eivät kuitenkaan jääneet pussailuun. Robinin mielestä hänen käytöksensä ei juuri poikennut siitä, mitä muut luokkalaiset puuhailivat, mutta hän oli kuitenkin se, josta puhuttiin halventavaan sävyyn.

– Niinpä seitsemännen luokan alkuun mennessä jokainen ”tiesi”, että otin suihin, vaikka en ollut koskaan tehnyt niin, Robyn muistelee.

Robynin mukaan pojat kopeloivat häntä avoimesti koulun käytävillä. Hän sai viestejä, joissa hänelle ehdoteltiin seksiasentoja, joista hän ei ollut kuullutkaan.

Juorut levisivät muuallekin

Juorut kantautuivat myös lukion poikien korviin, jotka tulivat juttelemaan hänelle. Kun hän suostui lähtemään yhden 17-vuotiaan pojan kanssa puistoon, tämä odotti saavansa häneltä suuseksiä, kun taas tyttö itse halusi vain kuherrella.

– Hän sai, mitä halusi.

Paitaan liimattiin hintalappu

Tilanne ajautui vieläkin pahemmaksi. Eräs poika, joka oli ollut hänen ystävänsä vuosien ajan, yritti pakottaa hänet suuseksiin koulun portaikossa.

Viikkoja myöhemmin koulun tanssiaisissa eräs toinen poika liimasi hänen paitaansa hintalapun.

– Vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen muistan sen häpeän ja tuskan sillä hetkellä. Työnsin hänet roskasäiliöön, koska hän ansaitsi sen, ja koska en tiennyt, miten olisin kertonut hänelle, että hänen vitsiensä ja puheidensa takia yksi hänen kavereistaan oli juuri tunkenut sukupuolielintään naamani eteen.

Luuli poikien käytöstä normaaliksi

Robynin mukaan se, että häntä oli sanottu lutkaksi 11-vuotiaana johti siihen, että seuraavat seitsemän kouluvuotta hän vältteli hyökkäyksiä ja nipin napin raiskatuksi tulemisen. Vaikka jokainen välikohtaus satutti häntä, hän ei kuitenkaan pitänyt käytöstä mitenkään epänormaalina.

– Minusta tuntui, että tuo on vain tapa, jolla pojat käyttäytyvät.

Hän ei koskaan uskonut, että kukaan aikuinen olisi ottanut todesta hänen kertomuksiaan koulun tapahtumista. Hän arvelee, että tämä kertoo vallitsevasta ”pojat ovat poikia”-asenteesta, joka oli vallalla kouluissa, joita hän kävi. Hänen mukaansa sama ajatus näkyy olevan vallalla myös amerikkalaisessa kulttuurissa.

Huhut pahenivat lukiossa

Robynin mukaan huhut lähtivät lukiossa ihan käsistä. Toisena vuonna luokkalainen väitti löytäneensä netistä pornovideon, jolla Robyn esiintyi.

– Ainoa yhdistävä tekijä oli hiustemme väri ja rintojemme koko.

Viimeisenä kouluvuonna hän sai kuulla harrastaneensa seksiä kuuden eri miehen kanssa. Yksi heistä oli hänen tanssiaisparinsa, joka Robynin mukaan ei edes ollut kiinnostunut naisista.

– Kun muut menivät tanssiaisten jälkeen juomaan kotibileisiin, minä ja ystäväni pelasimme porukalla lautapelejä.

Robyn kertoo, että huhut levisivät myös läheiseen poikakouluun. Kun hän vietti yhden illan erään koulun pojan kanssa, tämä yritti autossa painaa Robynin pään väkisin jalkojensa väliin. Poika kertoi kuulleensa, että Robyn oli loistava ottamaan suihin. Onnekseen hän pääsi pakoon.

Jotkut pitivät ”kohteliaisuutena”

Robyn kertoi ystävilleen aikoinaan näistä suihinottotaitoihinsa liittyvistä huhuista eikä maininnut sanallakaan kokemaansa väkivaltaa. Kaverit totesivat, että hänen pitäisi ottaa juorut kohteliaisuutena.

Naisen mielestä pojille välitettävä viesti on ollut aina selvä.

– Jos tyttö on ”lutka”, hän on tarjolla miesten nautinnoksi eikä hänellä ei ole oikeutta sanoa ei. Jos hän sanoi kyllä yhdelle pojalle, hän ei saa sanoa "ei" sinulle. Lutkaksi nimetyistä naisista tulee miesten väärän käytöksen sijaiskärsijöitä. Yksi suukko kesäleirillä vei minut polulle, jolla monet pojat eivät tajunneet, että minulla on oikeus sanoa ei.

Vanhempien miesten kanssa ei mennyt paremmin

Robyn kertoo, ettei vuosiin treffaillut juuri ketään koulunsa poikia, sillä se ei tuntunut hänestä turvalliselta. Sen sijaan hän tapailisi vanhempia tyyppejä, sillä hän uskoi näiden kunnioittavan häntä enemmän.

Hän myös uskoi olevansa katu-uskottavampi, kun tapaili ikäistään vanhempia poikia.

– Olinhan tietysti älykäs, hauska ja aikuismainen, en ollenkaan sellainen kuin muut ikäiseni tytöt.

Nämä "vanhemmat pojat" olivat aikuisia miehiä, 25-vuoden kieppeillä. Robynin mukaan he halusivat viettää hänen kanssaan aikaa, kunhan ilta päättyi sänkyyn. Olihan Robyn ikänsä puolesta miltei alaikäinen, mikä teki hänestä kiinnostavan monien mielessä.

– Nyt herkuttelen mielessäni ajatuksella, että he saisivat raiskaussyytteen.

Kokemukset jättivät arvet

Kouluajan kokemukset jättivät syvät jäljet Robynin itsetuntoon. Hetken aikaa hän myös ajatteli, että jos miehet kutsuivat häntä lutkaksi teki hän sitten mitä tahansa, voisi hän yhtä hyvin käyttäytyä niin.

– Sitähän kaikki pojat ja miehet halusivat minulta, eikö niin?

Ensisuudelmasta on jo kaksikymmentä vuotta, mutta edelleenkään Robyn ei oikein osaa tulla toimeen sellaisten miesten kanssa, jotka eivät pyri hänen kanssaan sänkyyn.

– Luokkalaiseni olivat lapsia, julmia idiootteja, jotka eivät tajunneet, kuinka tämä leima seuraisi minua. Mietin, että tajusivatko he ollenkaan, mitä huhut voivat tehdä.

Robyn näkee edelleen painajaisia kokemastaan uhkaavasta tilanteesta auton kyydissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja