Lundell löytää yhteyden alle 20-vuotiaiden kultakisojen ja Pikkuleijonien takkuisen MM-urakan väliltä

Hyökkääjä Anton Lundell on yksi niistä Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkueen pelaajista, jotka ovat päässeet maistamaan menestystä nuorten ja poikien arvokilpailuissa.

Tämän kevään MM-urakka Ruotsissa ei ole sujunut odotuksien mukaan, mutta Lundell löytää yhteyden vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden kilpailuihin.

- Silloin hävisimme pari peliä alkulohkossa, mutta uskoimme omaan tekemiseen. Olimme vaikeissakin paikoissa, mutta nousimme sieltä, Lundell kommentoi keskiviikkona ennen välipäivän omatoimisen harjoitusten alkua.

Vuodenvaihteessa Suomi selvisi lopulta alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen pudotuspeleihin, joissa se raivasi tieltään Kanadan ja Sveitsin ennen kultajuhliin päättynyttä Yhdysvallat-finaalia.

Pikkuleijonista Lundellin lisäksi myös Ville Heinola pelasi vuodenvaihteen Nuorten Leijonien riveissä. Lundell korostaa pelin parantuneen nytkin.

- Vaikeiden ensimmäisten pelien aikanakin pystyimme parantamaan koko ajan. Saimme helpottavan voiton viimeiseen peliin ja paljon maaleja, Lundell viittasi keskiviikkona Sveitsistä otettuun 12-0-voittoon, joka varmisti pudotuspelipaikan.

Murehtimalla saa vaikean pariviikkoisen

Lundellilla on kultaa myös vuoden takaa alle 18-vuotiaiden kisoista, joissa hänen kanssaan pelasivat Mikko Kokkonen ja Leevi Aaltonen. Kumpikin kuuluu Pikkuleijonien kulmakiviin myös tänä keväänä.

- Jos alkaa liikaa murehtia ulkopuolisia asioita, niin kisoista voi tulla vaikea pariviikkoinen. Fokuksen täytyy pysyä pelissä, Lundell paalutti.

Uumajassa pelatuissa alkusarjan otteluissa katsomoa kansoittivat lähinnä pelaajatarkkailijat.

- Liigan pudotuspeleissä oli täysi tupa, joten on ollut vähän outoa pelata noin pienille yleisömäärille. Mutta täällä pelataan, vaikka olisi vain kaksi katsojaa. Ei se haittaa, HIFK-hyökkääjä Lundell alleviivasi peliasenteen olevan aina mahdollisimman kova.

Torstaina Suomi pelaa Yhdysvaltoja vastaan puolivälierän Örnsköldsvikissä. Viime vuonna Lundell, Kokkonen ja Aaltonen kohtasivat Yhdysvallat alle 18-vuotiaiden loppuottelussa.

Lundellilla ja Heinolalla tuoretta kokemusta jenkkien kaatamisesta arvokilpailunäyttämöllä on alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuista.

- Jos pelaamme hyvin yhdessä, se tuo meille paikkoja. Yhdessä pitää karvata lujaa ja puolustaa tiiviisti, Lundell sanoi. 


Lue myös:

    Uusimmat