Pikkuleijonat pelastautui järisyttävällä näytöksellä – näin maailmanmestaruuden puolustaminen jatkuu

Suomi selvitti tiensä jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-turnauksen puolivälieriin 12-0-voitolla Sveitsistä. Seuraava haaste on suuri.

Tappiolla Pikkuleijonat olisi ajautunut karsintapeleihin. Eilinen murskavoitto toi alkulohkossa neljännen sijan, joten puolivälierässä vastaan tulee toisen lohkon voittanut Yhdysvallat.

Suomi kohtaa USA:n torstaina kello 16.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa.

U18-MM-kisojen puolivälierien ohjelma:

16:30 USA – Suomi
16:30 Valko-Venäjä – Venäjä
20:30 Ruotsi – Tshekki
20:30 Kanada – Latvia

Välierät: (lauantaina)
USA/FIN – BLR/RUS
CAN/LAT – SWE/CZE

Jenkit voittivat alkulohkon jokaisen pelin vakuuttavalla maalierolla 31-10. Suomelle neljästä pelistä irtosi vain yksi voitto.

Pikkuleijonat puolustaa maailmanmestaruutta ja havittelee jo viidettä perättäistä finaalipaikkaa, mutta Yhdysvallat on kovin mahdollinen haaste.

Pistepörssin kärkisijat ovat murskaavaa luettavaa: Cole Caufield (11+2), Jack Hughes (5+7) ja Matthew Boldy (3+8) miehittävät kolme kärkisijaa ja Alex Turcotte on 3+5-tehoillaan vielä viidentenä.

Suomen tehomies on ollut eilisen hattutempun myötä tehot 5+0 iskenyt Patrik Puistola.

– Lähdemme USA-otteluun ehkä vähän haastajina, mutta uskon, että pystymme kaatamaan heidät. USA:lla on todella kamppailukova joukkue, joka luistelee tosi hyvin. Voitto ei tule helpolla, joudumme tekemään kovasti hommia, Puistola kommentoi Leijonat.fi-sivustolla.

Jack Hughesia pidetään ennakkospekulaatioissa ensi kesän NHL-ykkösvarauksena. Lähin haastaja on Kaapo Kakko, joka jätti alle 18-vuotiaiden MM-karkelot väliin tavoitellakseen paikkaa miesten MM-kisoissa.

Pikkuleijonien Leevi Aaltonen naulasi faktat pöytään ennen puolivälierää:

– Turnauksen alku ei ollut sitä mitä halusimme. Teimme tämän itsellemme vaikeaksi, mutta nyt kaikki on taas mahdollista. Seuraavan ottelun voittamalla olemme jo mitalipeleissä, Aaltonen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat