Murskavoitosta huolimatta Pikkuleijonien tiellä selvittämättömiä peikkoja: ”Kovin mahdollinen testi väärässä paikassa”

Itse itsensä hankalaan asemaan jääkiekon poikien MM-kisoissa pelanneet Pikkuleijonat joutuu puolivälierissä Yhdysvaltojen kovaan testiin väärällä hetkellä, näkee MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen.

Pikkuleijonat möyhensi selkä seinää vasten pelatessaan Sveitsin maalein 12-0 ja eteni kolmen tappion jälkeen tulleella voitolla puolivälieriin Yhdysvaltoja vastaan.

Tappiot Kanadaa, Valko-Venäjää ja Tshekkiä vastaan olivat suistaa suomalaiset jopa putoamiskarsintaan, mutta viime hetkellä tullut ryhtiliike pelasti Pikkuleijonat häpeältä. Turnauksen shokkialkua ei silti ole vielä käsitelty loppuun.

– Näen, että Pikkuleijonat suistui raiteilta sen takia, että siinä ensimmäisessä ottelussa 3-0-johto suli Kanadaa vastaan ja se kävi henkisen puolen päälle. Tämä asetelma on paljastanut sitä, että peli ei välttämättä ole ihan kunnossa, Sihvonen arvelee.

Sveitsi-voitto avaa Pikkuleijonille uuden alun, mutta nyt paikkaa mitalipeleissä joudutaan hakemaan viime kevään finaalivastusta ja puhtaalla pelillä lohkovoittoon edennyttä kivikovaa USA:ta vastaan.

– Kyllä USA lähtee siihen suosikkina, ja Pikkuleijonat on itse pelannut itsensä hankalaan asetelmaan, että nyt jo puolivälierässä tulee USA vastaan. Kovin mahdollinen testi väärässä paikassa, Sihvonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat