Mainos

Lundán sai Helsingin kulttuuripalkinnon

Ohjaaja, näytelmäkirjailija Reko Lundán on saanut Helsingin kulttuuripalkinnon, joka on suuruudeltaan 50 000 markkaa. Lundán on saavuttanut varsinkin nuoren yleisön arvostuksen jo varhain ja on tunnettu myös klassikoiden rakentamisesta suurille näyttämöille.

Palkitun viimeisin ohjaus on Kansallisteatterin Kissa kuumalla katolla. Keväällä Lundán ohjasi Kjell Westön romaaniin perustuvan Leijat Helsingin yllä Viirus-teatteriin. Seuraavaksi Lundán ohjaa näytelmän KOM-teatterille, jossa on esitetty yksi Lundánin suurimmista menestyksistä "Aina joku eksyy" vuonna 1998.

Kulttuuripalkinto annetaan vuosittain merkittävästä taiteellisesta työstä, joka on voimakkaasti vaikuttanut Helsingin taide-elämään. Aiemmin sen ovat saaneet esimerkiksi teatteriohjaaja Eino Kalima, näyttelijä Joel Rinne, säveltäjä Heikki Aaltoila, näyttelijä Emmi Jurkka, piirtäjä Kari Suomalainen, elokuvaohjaaja Edvin Laine, näyttelijä Eeva-Kaarina Volanen, kuvataiteilija Rafael Wardi, näyttelijä Elina Salo, ja elokuvaohjaaja Kaisa Rastimo.

Viime vuonna palkinnon saivat valokuvaajat Eeva Rista ja Simo Rista. Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunta jakoi samalla vuoden 2000 taideapurahat. Kulttuuriasiainkeskuksen budjetista kaksi kolmasosaa, eli noin 120 miljoonaa markkaa jaetaan avustuksina. Toiminta-avustuksia myönnetään mm. taidelaitoksille, harrastajaryhmille ja taidekouluille. Tänä vuonna myönnettiin taideapurahoja 500 000 markkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.