Mainos

Lumisateita Lappiin – menoliikenteen ajokeli huononee

Ajokeli on paikoin huono Lapissa pääsiäisen menoliikenteessä lumisateiden takia.

Sadealue saapuu tänään torstaina iltapäivällä Länsi-Lappiin. Sateet voivat alkaa vetenä, mutta muuttuvat iltaa ja yötä kohti lumisiksi. Sadealue leviää Lapin yli yön aikana.

– Lunta tulee etenkin Keski- ja Pohjois-Lapissa, etelämpänä myös räntää ja vettä. Ajokeli huononee ja näkyvyys voi olla paikoin huono. Huomenna perjantaina sateet alkavat väistyä Lapista ja vettä sataa lännestä maan keskiosaan ja paikoin maan itäosissa. Lapissa tienpinnat voivat kuitenkin jäätyä perjantain vastaisena yönä sateiden jälkeen, joten tiet voivat olla liukkaita. Talvirenkaille on siis vielä käyttöä pohjoisessa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Pääsiäisenä pääteille ei odoteta suuria ruuhkia. Menoliikennettä ennakoidaan olevan eniten kiirastorstaina iltapäivällä kello 14–19 ja vielä kohtalaisesti pitkäperjantaina kello 9-14.

Lauantaina sää poutaantuu ja lämpenee. Sunnuntaina ja alkuviikolla lämpötilat kohoavat paikoin etelässä ja lounaassa jo yli 15 asteeseen.

Pääsiäisen paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sadetutka näyttää myös sateen ennustetun olomuodon.

Katso videoilta pääsiäisen alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavillaMainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.