Mainos

Lumipyry sekoitti liikennettä Skandinaviassa

Yöllä alkanut lumentulo on tuonut ongelmia etenkin raskaalle liikenteelle ja aiheuttanut peltikolareita eri puolilla Ruotsia.

Lumentulo ja navakka tuuli ovat puurouttaneet liikennettä eri puolilla Skandinaviaa. Jäinen keli on näkynyt pitkinä autojonoina ja lentokoneiden myöhästelynä. Lisäksi muun muassa Juutinrauman lauttavuoroja jouduttiin perumaan.

Lentoliikenne on kangerrellut Norjassa ja Ruotsissa. Ainakin neljä Finnairin konetta lähti Tukholmasta enimmillään vajaan tunnin myöhässä ja kaksi vuoroa jouduttiin yhdistämään, kerrottiin yhtiöstä puoliltapäivin.

Kova tuuli aiheutti sähkökatkoksia ja puhelinyhteydet olivat paikoin poikki sekä Tanskassa että Ruotsissa. Lumisade ja teiden liukkaus hidastivat myös autoilua. Ruotsin poliisin mukaan autoilijat joutuivat jonottamaan tuntikausia muun muassa Örebron läänissä Tukholman länsipuolella ja tiet olivat vaarallisen liukkaita.

- Tätä voi sanoa liikennekaaokseksi. Raskas liikenne ei selvinnyt mäistä. Jonossa oli enimmillään 25 autoa, kertoi Kenneth Johannesson Örebron poliisista.

- Ongelma toistuu vuosittain. On käsittämätöntä, ettei tielaitoksella ole valmiutta toimia, vaikka myrskyä osattiin odottaa useita päiviä, hän arvosteli.

Liukas keli aiheutti useita onnettomuuksia esimerkiksi Västeråsin alueella, mutta kenenkään ei kerrottu loukkaantuneen peltikolareissa.

(MTV3-TT-STT-Ritzau-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.