Lumimyrsky koitui Anndelin, 22, kohtaloksi – jäi jouluaattona loukkuun autoonsa

Talvimyrsky riehuu Yhdysvalloissa – tästä syystä ilmiö ei ole mahdollinen Suomessa 6:55
Meteorologi kertoo videolla, miksi samankaltaiset talvimyrskyt eivät olisi mahdollisia Suomessa: "Only in the USA"

Yhdysvaltoja ravistellut poikkeuksellisen voimakas lumimyrsky koitui Buffalossa asuneen Anndel Taylorin, 22, kohtaloksi. Taylor jäi jouluaattona loukkuun autonsa sisälle New Yorkin länsiosan lamauttaneen lumimyrskyn seurauksena.

Taylorin perhe kertoo yhdysvaltalaismedia CNN:lle, että töistä kotiin palaamassa ollut Taylor jäi autoonsa loukkuun ainoastaan kuuden minuutin ajomatkan päässä kotoaan.

Taylorin sisko Tomeshia Brown, kertoo, että Taylor lähetti videon sisarusten ryhmäkeskusteluun perjantaina noin kello 15 paikallista aikaa. Brown kertoo Taylorin sanoneen videolla olevansa jumissa ja lunta sataneen jatkuvasti.

Taylor soitti hätänumeroon ja jäi odottamaan apua, perheenjäsenet kertovat.

Viimeinen viesti jouluaaton varhaisina tunteina

Siskon mukaan Taylorin suunnitelmana oli odottaa poliisin saapumista, mutta hän aikoi lähteä autostaan polttoaineen loputtua. Sisko kertoo Taylorin aikoneen nukkua ja kävellä kotiin herättyään ellei apua ole saapunut.

Perhe kertoo pitäneensä yhteyttä Tayloriin päivän aikana. Taylor oli lähettänyt toiselle siskolleen tekstiviestin, jossa hän kertoi alkaneensa panikoida.

Jouluaaton varhaisina tunteina Taylor lähetti ryhmäkeskusteluun viimeisen videoviestinsä. CNN kertoo Taylorin rikkoneen kuljettajan puoleista ikkunaa, josta näkyi ilmeisesti jumissa ollut ja hätävilkkuja vilkuttanut pakettiauto. Viestissään Taylor oli arvioinut, että lunta oli vyötärölle asti jos hän nousisi autostaan.

Perhe kertoo yrittäneensä tavoitella Tayloria myöhemmin samana aamuna soittamalla ja lähettämällä viestejä, mutta he eivät saaneet häneltä enää vastausta.

– Ehkä kaksi tuntia myöhemmin siskoni paikansi hänen puhelimensa. Sijaintitiedot näyttivät, että hän oli edelleen ulkona, Brown kertoo.

Kauempana asuneet perheenjäsenet pyysivät Taylorin Buffalossa asuneita sukulaisia menemään jaettuun sijaintiin. Sukulaiset kertoivat nähneensä auton, mutta eivät ketään auton sisällä.

Löytyi menehtyneenä autostaan

Brown kertoo pyytäneensä apua Buffalo Blizzard 2022 nimisestä Facebook-ryhmässä ja jakaneensa siellä Taylorin puhelimen sijaintitiedot.

Myöhemmin samana iltana Brown sai puhelun mieheltä, joka oli löytänyt Taylorin menehtyneenä autostaan.

– En todellakaan uskonut sitä. Se oli kuin lävistävä tunne vatsassani ja kipua, jota en ollut koskaan ennen tuntenut, Brown sanoi CNN:lle.

Taylorin äiti Brown Steele sanoo olevansa shokissa.

"Haluan selvittää, miksi kaupunki ei auttanut"

Taylorin ruumis otettiin ulos autosta vasta seuraavana päivänä, koska pelastushenkilöstö ei heti päässyt auton luokse.

Facebook-ryhmässä Brownin tekemän julkaisun huomannut Buffalossa asunut nainen oli mennyt Taylorin auton luokse odottamaan, kunnes Taylorin kauempana asuvat perheenjäsenet pääsivät paikalle. Perheenjäsenten saavuttua paikalle Taylorin ruumis siirrettiin pois autosta ja kuljetettiin sairaalaan, Brown kertoo CNN:lle.

Charlottessa asuva perhe oli jättänyt viikonlopun aikana useita vastaajaviestejä viranomaisille. Brown kertoo viranomaisten soittaneen takaisin vasta maanantai-iltana ja kertoneet olevansa valmiita pelastamaan Taylorin.

– Haluan selvittää, miksi kaupunki ei auttanut, Brown Steele sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat