Lumimyräkkä iski Suomeen, varoitus erittäin huonosta ajokelistä annettu – katso eri alueiden lumikertymät!

Suomeen on iskenyt lumimyräkkä, joka tuo uutta lunta etenkin maan itäosaan.

Forecan meteorologi Jenna Salminen kertoo sääpalvelun blogissa, että runsasta lumisadetta voi tulla myös maan eteläosan itäpuoliskollakin.

Päivän aikana lumisateet leviävät maan Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle, mutta heikkenevät hieman.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan idässä tulee lunta pelkästään tämän päivän aikana jopa 10–15 senttiä.

– Lunta tupruttaa koko ajan lisää. Jo auratut tieosuudet voivat tuiskuta uudelleen umpeen, ja taatusi kuiva pakkaslumi pöllyää ja haittaa näkyvyyttä, Rintaniemi kertoo MTV:n Uutisaamussa.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen erittäin huonosta ajokelistä Etelä- ja Pohjois-Savoon, Etelä- ja Pohjois-Karjalaan, Kainuuseen sekä Kymenlaaksoon.

Varoitus huonosta ajokelistä on voimassa Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä ja Keski-Suomessa.

Uutta lunta alkuviikolla jopa 25 senttiä

Rintaniemen mukaan lumisade ei ole taukoamassa ihan heti idässä, sillä siellä tuiskuaa vielä huomisen ajan. Huomenna lunta on luvassa myös ainakin pohjoiseen.

– Alkuviikon reilummista lumisateista maanantaista keskiviikkoon suurimmat lumikertymät tulevat olemaan 15–25 senttimetriä itäisessä Suomessa sekä etelän itäosassa. Tuuli voi paikoin kinostaa lunta ja paikoin puhaltaa lunta pois, Salminen kertoo.

Pääkaupunkiseudullekin lunta voi sataa muutaman sentin verran, mutta jo hieman idempänä Sipoon tienoilla lunta voi tulla lähes viisi senttiä.

– Tähän voi kuitenkin vaikuttaa vielä sadealueen reunan lopullinen sijainti. Voi olla, että pääkaupunkiseudun sateet jäävät kevyeen lumisateeseen tai sitten runsaamman sateen alue voi vielä yltää lännemmäs ja tuoda lunta useamman senttimetrin ennustettua enemmän. Myös rannikon vaikutus voi sakeuttaa etelärannikon lumisadetta ja tuoda ennustettua enemmän lunta, Salminen arvioi.

Eniten lunta oli eilen Kittilän Kenttärovan havaintoasemalla, missä mitattiin 53 senttiä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Näin tuuli lisää pakkasen purevuutta

Tänään päivälämpötila on etelässä 5 pakkasasteen molemmin puolin, maan keskiosassa 10–15 astetta ja pohjoisessa 10–25 astetta.

Huomenna sää hieman viilenee etelässä, mutta pohjoisessa pakkanen taas hieman hellittää.

Tuuli lisää pakkasen purevuutta.

MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemen mukaan pakkanen paukkuu vielä lähipäivinäkin, sillä lauhtumisen merkkejä ei ole näköpiirissä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Katso viiden vuorokauden ennuste paikkakunnallesi!

Jos ennuste ei näy, voit katsoa sen !

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja