Lumipyry iskee tiistaina maan itäosaan – ajokeli muuttuu jopa erittäin huonoksi

Suomeen on luvassa talvisia pakkaspäiviä. Talvipyry tuo mukanaan myös huonon ajokelin.

Suomen itäosaan on luvassa talvipyry viikon alkupuolella. Tiistaina maan itäosassa ajokeli on Ilmatieteen laitoksen mukaan laajalti vaarallisen kehno, mutta läntiseen Suomeen lumituiskun ei odoteta yltävän.

– Meillä on edessä varsin talvinen viikko ja näin viikon aluksi viima muuttuu vain hyytävämmäksi, meteorologi Pekka Pouta kertoi maanantai-illan säälähetyksessä.

Erittäin huonosta liikennesäästä tiistaina varoitetaan Savon ja Karjalan kaikissa neljässä maakunnassa, Kainuussa sekä Kymenlaaksossa.

Lievempi ajokelivaroitus on annettu Uudellemaalle, Päijät-Hämeeseen ja Keski-Suomen maakuntaan. Samoin kaasujalan kanssa on syytä olla tarkkana Koillismaan tienoilla.

– Maan itäosaan on tulossa viikon aluksi kunnon talvipyry. Tuo pyry kulkee siitä vähitellen Lappia kohti. Länsi-Suomi saa lähivuorokausina vain jonkun paikallisen lumikuuron.

Poudan mukaan maan kylmin alue sijaitsee huomenna Lapissa. Lämpötilat vaihtelevat pilvisyyden mukaan, mutta pakkasta voi olla jopa 25 astetta.

Koko maa on lähipäivät hieman ajankohdan keskiarvoa kylmempi.

Valtaosiin Lappia ja Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan huono ajokeli etenee vastaa keskiviikkona.

Tiistaina tuulee kovaa Suomen kaikilla merialueilla ja keskiviikkonakin muualla paitsi Suomenlahdella ja Perämeren pohjoisosassa.

Minne lunta on luvassa eniten? Katso tarkemmat tiedot oman alueesi lumitilanteesta yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja