Mainos

Lumikaaos kaatuu bussikuskin niskaan

Helsingin kadut ovat jälleen lumikaaoksen vallassa. Tilanteesta kärsivät paitsi työmatkalaiset, myös bussikuskit, kun asiakkaat valittavat matkanteon matelusta.

– Osa sanoo, että toivottavasti ei myöhästytä enää enempää. En jaksa stressata valittajista, he sujahtavat kuitenkin nopeasti ohi ja ovat pian poissa näkyvistä, sanoo Helsingissä noin vuoden verran bussia ajanut kuski.

Tavoittamamme bussikuski on ajanut pääosin Helsingin keskustasta lentokentälle kulkevaa reittiä, vaikka muukin kaupunki on tullut tutuksi. Lumikaaosten aikaan ihmiset pelkäävät lentokoneesta myöhästymistä, mutta jos myöhästyminen on vartista kiinni, kehottaa kuski valitsemaan bussin sijaan taksin.

Helsingissä tuntuu syntyvän liikennekaaos joka vuosi sinänsä normaaliin talvisäähän kuuluvan lumisateen yllättäessä. Bussikuskin mukaan Helsingillä on omat erityisongelmansa: Kaupungissa on paljon liikennettä, ja auraamisen lisäksi lumi täytyy kuljettaa kaduilta pois.

Keskustassa kaistat kapenevat helposti, kun teidenvierustoille syntyy lumipenkkoja. Esimerkiksi bussikaista voi muuttua kahden metrin levyiseksi, kun bussi tarvitsisi tilaa 2,5 metriä.

– Nyt on hirveän liukasta. Edellisen lumimyräkän aikaan työnjohdosta neuvottiin, että älkää paljon aikatauluja katsoko, mieluummin pidetään autot ja ihmiset ehjinä, kuski kertoo.

Ainoa asia, mitä lumikaaoksen helpottamiseksi voitaisiin tehdä, on kuskin mielestä aurauskaluston vahvistaminen. Tämäkään ei silti poista lumen poiskuljettamisen ongelmaa.

Ylipäänsä kuski on suivaantunut talvisen Helsingin liikennekulttuuriin. Niin henkilö- kuin linja-autojenkin kuljettajat ajavat kiireessään kiinni toistensa puskureissa, vaikka matkasta tulee taatusti entistä pidempi, jos tielle syntyy hätäilyn takia kollarijono.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.