Mainos

Lumikaaoksesta kärsivä Helsinki kärrää autoja pois lumiaurojen tieltä

Poikkeuksellisen runsas lumitilanne aiheuttaa Helsingissä erityistoimia kantakaupungin tyhjentämiseksi lumesta. Esimerkiksi kaduille pysäköidyt autot siirretään pois lumitöiden alta.

Työt aloitetaan joukkoliikennekaduista, ja autoja siirretään ilman normaalia 24 tunnin ennakkovaroitusta. Ne palautetaan näköetäisyydelle.

- Kadun varrelle parkkeeratut autot estävät lumen aurauksen ja pois viennin, perustelee Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Kaupunki kehottaakin välttämään kadunvarsipysäköintiä ja suosimaan esimerkiksi pysäköintihalleja. Saurin mukaan tulossa on myös tilapäisiä pysäköintialueita toreille ja aukioille, mutta niistä tiedotetaan myöhemmin. Työmatkalaisille kaupunki suosittelee joukkoliikennettä.

Aurauksen lisäksi katuparkkeeraus on häirinnyt pahoin raitioliikennettä viime aikoina. Esimerkiksi viime viikolla ratikkaliikenne joutui poikkeusreitille tai keskeytyi noin 70 kertaa väärin pysäköityjen autojen vuoksi. Raitiovaunu on raideväliä leveämpi, ja kiskoon pitää jättää suoralla etäisyyttä 80 senttiä ja kaarteessa 140 senttiä.

Suuret nietokset merkitsevät kaupungille suurta lisälaskua. Helsingin kadunhoitoon varattu budjetti ylittyi jo keväällä viime talven lumien vuoksi seitsemällä miljoonalla eurolla. Marras- ja joulukuun kustannukset lisätään vielä siihen. Koska rakentamispalvelu Starassa etenkin työnjohtajilla alkavat ylityötunnit tulla täyteen, teetetään osa töistä hätätöinä.

Minne lumet mahtuvat?

Uusia lumenkaatopaikkoja Helsinki hakee niin maalta kuin merenrannoilta kantakaupungista. Tavoitteena ovat mahdollisimman lyhyet kuljetusmatkat, mikä säästää aikaa ja rahaa.

Sauri pitää mahdollisena, että lumenkaatopaikkoina hyödynnettäisiin vielä rakentamattomia entisiä satama-alueita kuten Jätkäsaarta.

- Nykyisten lumenkaatopaikkojen kapasiteetti ei ole vielä tullut vastaan, mutta tällä menolla se kyllä tulee.

Kiinteistöjen lumenpoistovelvoitteiden hoitoa kaupunki seuraa tehostetusti. Erityisen tärkeinä pidetään raitiovaunu- ja bussipysäkkejä.

(MTV3 - STT)

Katso Helsingin apulaiskaupunginjohtajan Pekka Saurin kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.