Mainos

Lumi vei sähköt tuhansilta

Eilisen lumisateen jälkeen lauhana jatkunut keli on aiheuttanut paljon päänvaivaa sähköyhtiöille ja pelastusviranomaisille. Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella oli tänään jopa 4500 taloutta ilman sähköä, kun sähkölinjojen päälle kaatuilevat puut katkoivat johtoja.

Kainuun Sähkön alueella on ollut päivän aikana töissä kolmisenkymmentä sähkömiestä, kymmenkunta metsuria ja metsäkone. Uurastuksen tuloksena illansuussa ilman sähköä oli enää noin sata taloutta Kestilän kunnan alueella ja vikoja korjattiin edelleen.

- Luultavasti viat saadaan korjattua vielä tämän illan aikana. Uusia vikailmoituksia ei ole tullut iltapäivän jälkeen, sillä pakastuva sää vähentää lumen painoa, Kainuun sähköverkon verkostopäällikkö Jouni Huusko kertoo.

Vattenfallilla oli illansuussa noin 80 taloutta ilman sähköä Haapaveden, Reisjärven ja Piippolan kunnissa Pohjois-Pohjanmaalla. Vikoja korjataan parhaillaan ja sähköjen odotetaan palautuvan illan aikana.

Lumisade työllisti myös alueen pelastusviranomaisia, jotka raivasivat teille ja sähkö- ja puhelinlinjoille kaatuneita puita. Vakavammilta liikenneonnettomuuksilta kuitenkin vältyttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.