Mainos

Lumi sulki Heathrow'n miltei kokonaan

Huonon sään aiheuttamat ongelmat eivät hellitä Euroopassa. Etenkin lentoliikenne on pahoissa vaikeuksissa ja lentoja on peruutettu muun muassa Britanniassa, Saksassa ja Ranskassa. Tuhannet ihmiset ovat joutuneet viettämään yönsä lentokentillä lentojen peruuntumisten vuoksi.

Britanniassa ongelmat ovat erityisen pahat Lontoon Heathrow'n kentällä, jonka liikenne on miltei kokonaan pysähdyksissä.Lentokentän lattiasta tulikin viikonloppuna tuhansien matkailijoiden yösija.

Tänään Heathrow ei ottanut ollenkaan vastaan saapuvia lentoja ja vain muutamia koneita pääsi lähtemään kentältä.Kenttäviranomaisten mukaan ongelmien syy oli eilinen raju lumipyry ja kiitoradoille kertynyt jää. He toivoivat, että kenttä saadaan avattua normaalille liikenteelle huomenna.

Heathrow'lle mottiin jääneet matkustajat ihmettelivät, miksi kenttä oli edelleen liki suljettu, vaikka viimeksi lunta satoi eilen aamulla.

Kenttäoperaattori BAA:n edustaja Andrew Teacher vakuutti, että Heathrow'lla oli paiskittu töitä kellon ympäri.

- Jossain vaiheessa mitään vain ei enää ole tehtävissä: kun lumen saa siirrettyä pois, sama kohta jäätyy saman tien, Teacher sanoi BBC:lle.

Heathrow'lla matkustajien suuttumusta lisäsi se, että Lontoon suurista kentistä Gatwick saatiin avattua liikenteelle. Tosin myös Gatwickilla aikataulut olivat sekaisin ja lukuisia lentoja jouduttiin perumaan.

"Täysin naurettavaa"

Suivaantuneet matkustajat kertoivat, kuinka heitä oli istutettu koneissa kiitoradalla tuntikausia ennen kuin lento oli lopulta peruttu.

-Täällä on paljon epätietoisuutta. Olen nähnyt vain yhden kenttätyöntekijän, ja kaikkien lentoyhtiöiden tiskit ovat kiinni koska on sunnuntai - tämä on täysin naurettavaa, sanoi Amsterdamiin matkalla ollut Elizabeth Herring sanomalehti Guardianille.

Henkilökunta jakoi terminaaleissa viruville matkustajille peittoja, ruokaa ja vettä. Monet valittivat kuitenkin jääneensä ilman minkäänlaista apua.

- Lähtevien lentojen puolella oli yöllä tuhansia ihmisiä ja tunnelma kuumeni ajoittain. Baarit olivat auki, ja osa ihmisistä ryhtyi juomaan ja häiriköimään, kuvaili Sue Kerslake BBC:lle.

Kerslake vietti yön terminaalin lattialla kolmen lapsenlapsensa kanssa, koska heidän Hongkongin-lentonsa peruttiin.

Tämä sunnuntai olisi normaalisti ollut yksi vuoden kiireisimmistä päivistä Lontoon lentokentillä, kun ihmiset matkustavat joulunviettoon.

(MTV3 - STT - AFP)

Katso Aino Huilajan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.