Lukko joutui jo kahden voiton takamatkalle HIFK:ta vastaan – "Pirun vaikea voittaa"

Iiro Pakarinen täräyttää HIFK:lle 1-0-voittomaalin jatkoerässä 1:09
Iiro Pakarinen täräyttää HIFK:lle 1-0-voittomaalin jatkoerässä

HIFK löi jääkiekon Liigan puolivälierissä Lukon 1–0 ja karkasi ottelusarjassa 2–0-johtoon. Maanantaisen nitromittelön ainokaisen viimeisteli Iiro Pakarinen jatkoerässä ajassa 65.58.

– Joukkue kasvaa ja taistelee toisillensa. On upea olla penkin takana. Nyt kolmas erä tässä matsissa alkaa pian, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen viittasi keskiviikon koitokseen.

Katso Iiro Pakarisen voittomaali pääkuvan videolta!

Ääritasaisen ja kovan kamppailun huomiovaloihin nousivat varhain maalivahdit. Liigan torjujien eliittiin lukeutuvat HIFK:n Roope Taponen ja Lukon Artjom Zagidulin ottivat niin helpoista kuin mahdottomistakin tilanteista kopit erehtymättömästi reilun tunnin.

Maalipaikkoja kertyi kosolti nyt molemmille, mutta viimeistään haamupelastus tai tolppa esti viimeistelyn.

Oman jännityselementtinsä tuotti HIFK:n puolustajan Ilari Melartin poikittainen maila Anrei Hakuliseen toisen erän päätteeksi. Melart passitettiin suihkuun 5+20 minuutin jäähyllä, mutta Lukko ei pystynyt viimeistelyyn parhaalla etsikkoajallaan.

– Paikkoja tulee tarpeeksi. Mutta jos et tee yhtään maalia, niin on pirun vaikea voittaa, Lukon puolustaja Tarmo Reunanen kiteytti.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Raumalla.