Ville Peltonen HIFK:n yllätystappiosta: "Meille pieni isku palleaan" – Olli Jokinen nosti esiin ratkaisupelaajan

Loppuunmyyty Helsingin jäähalli, 4 100 katsojaa, sai hämmästellä, kuinka Jukurit juoni jääkiekon SM-liigassa HIFK:n kumoon maalein 5–3.

Pääkuvan video: Menikö tämä tuomareilta oikein? HIFK-kolossi Miro Karjalaisen taklauksella oli veriset seuraukset.

Maalivahtipörssin kärkeen alkukaudesta torjuntaprosentilla 94,35 kiilanneen Jukurien Oskari Salmisen rooli nousi isoksi pistekaappauksessa.

– Olimme tosi tehokkaita ensimmäisessä erässä maalipaikoissa. Ja Salminen on antanut meille joka kerta pelatessaan mahdollisuuden voittoon, kiitteli Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen.

– Nopeasti vaihdettiin kuulumiset. Ollaan aika paljon yhteydessä, vaihdetaan informaatiota. Hyvä kaveri ja valmentaja, HIFK on hyvissä käsissä, Jokinen luonnehti HIFK-päävalmentaja Ville Peltosta.

Mikkeliläisvieraat kaappasivat kamppailuun unelma-alun. Jo neljännellä minuutilla Markus Oden voitti irtokiekon hyökkäyssinisellä kolmea HIFK:n pelaajaa vastaan ja laukoi alanurkkaan. Reilussa vartissa Jukurit karautti peräti kolmen maalin karkuun, kun isännät tehtailivat puolustuspään virheitä.

HIFK:n toivonkipinän synnytti jäähyaitiosta viimeistelyyn viilettänyt Juha Jääskä, jonka 1–3-kavennus syntyi toisen erän lopussa. Isäntien kiri kantoi 2–3:een, mutta virheet tylsyttivät paremman saldon.

– Meille pieni isku palleaan. Olimme vähän veteliä. Vaikka vähän roihahtikin peli käyntiin myöhemmin, niin ei vaan..., Peltonen totesi.

Maalikooste: HIFK - Jukurit 5:53
Maalikooste: Jukurit mässäili osumilla HIFK:n kustannuksella Helsingissä.