Ville Peltonen ärähti HIFK:n hölmöilystä – SM-liigan yllättäjäjoukkue on herännyt taas lentoon

Maalikooste: HIFK - Pelicans 4:57
Videolla maalikooste ottelusta HIFK-Pelicans.

HIFK venytti pisteputkeaan vaivoin 13. ottelun mittaan jääkiekon Liigassa. Helsinkiläinen kotijoukkue jäi kuitenkin väistämättä kakkoseksi, kun se jäähyili liikaa ja Pelicans vei 3–2-jatkoaikavoiton. Ratkaisun maalasi ekstra-ajalla Teemu Eronen, kun HIFK:n Otso Rantakari istui jäähyaitiossa.

– Kuusi kakkosta ylipäätään. En yksilöi sen enempää. Mutta iso kuva on, että se on liikaa, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen harmitteli.

Vieraat veivät ottelua pitkään paremman viimeistelyn turvin, sillä Pelicansin rannekudit yllättivät maalivahti Roope Taposen kuudennella ja 37. minuutilla.

Lahtelaisten tshekkitorjuja Patrik Bartosakin unelma kauden toisesta nollapelistä puolestaan romuttui vasta 42. minuutilla, kun Eetu Koivistoinen sai kaukaa kiekon hänen taakseen.

Puntit tasoittuivat kalkkiviivoilla, sillä Ilari Melartin 2–2-tasoitus syntyi 58. minuutilla.

– Olemme onnellisia voitosta. Ansaitsimme sen, pelasimme kaksi erää erittäin hyvin, Pelicansin vastuuvalmentaja Tommi Niemelä kiteytti.

Pelicans on päässyt lentoon heikomman jakson jälkeen. Pelicans katkaisi tappioputkensa lauantaina kotiottelussa JYPiä vastaan. SM-liigan tämän kauden yllättäjäjoukkue on sarjassa neljäntenä.

Lue myös:

    Uusimmat