HIFK:n Ilari Melartin törkeä temppu hämmensi Petteri Sihvosta – "Käsittämätöntä!"

HIFK:n Ilari Melartilta törkytemppu – ruma poikittainen maila naamaan, lensi pihalle 0:33
Video: HIFK:n Ilari Melartilta törkytemppu – ruma poikittainen maila naamaan, lensi pihalle

Jääkiekon SM-liigassa maanantain puolivälieräkierroksella sattui ja tapahtui. Illan puhuttavin tilanne nähtiin Helsingissä, kun HIFK:n Ilari Melart täräytti poikittaisella mailalla Lukon Anrei Hakulista naamaan. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen hämmästelee tapausta.

Melart teki kyseisen tempun ottelun avauserän loppusekunneilla. Tuomarit tarkistivat tilanteen videolta ja lopulta Melartille näytettiin ulosajon merkkejä.

– Ei noin kokeneen pelaajan luulisi syyllistyvän tuollaiseen. Hämmentävää. Hän vielä kohdisti iskun Hakuliseen. Kai tuo oli joku primitiivinen reaktio, mikä kumpusi syvältä. Tuo olisi voinut maksaa kovaa hintaa, jos Lukon ylivoima olisi ollut terävämpi, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen miettii.

– Tuon pitäisi olla vielä enemmän HIFK:n arvojen vastaista, mitä Micke-Max Åstenin heittäytyminen oli runkosarjan lopulla. Åsten kun vielä koitti auttaa joukkuettaan.

– Käsittämätöntä, Sihvonen ihmettelee Melartin tekoa.

Liigan tilannehuone ilmoitti pelin jälkeen, että tapaus etenee kurinpidon käsittelyyn.

– Jotain tuosta on tultava, mutta että mitä? Tuleeko peli, kaksi vai enemmän. Rauman peli jää ainakin väliin. Nyt kurinpitoa mitataan toden teolla. Tuo olisi voinut olla todella vaarallinen teko, Sihvonen muistuttaa.

Toinen dramaattinen tapaus nähtiin Lahdessa, kun KalPan sensaatiovahti Juha Jatkola loukkaantui Pelicansin 1–1-tasoitusmaalin yhteydessä. Pelicans nousi loppuhetkillä 2–1-voittoon.

Jatkola talutettiin ulos kaukalosta niin, ettei hän pystynyt ollenkaan varaamaan painoaan toiselle jalalleen.

– On sääli, jos hänen hommansa katkeaa tuollaiseen loukkaantumiseen, Sihvonen valittelee, jatkaen perään:

– Nyt ruotsalaisveskarin Robin Rahmin pitää onnistua heti seuraavan pelin alkuhetkillä. Jatkolalle tai Pelicansin Patrik Bartosakille saa mennä vielä yksi helppo maali, mutta nyt tilanne on hyvin arka. Uhkakuva on se, että koko homma saattaa levitä ihan tyystin käsiin, Sihvonen sanoo KalPan maalivahtikäänteestä.

Lue myös:

    Uusimmat