O-ou! HIFK:n nuorelle maalivahdille kävi paha moka – Lukko kiitti ja otti ison voiton

Jääkiekon SM-liigassa sarjakärki Lukko isännöi lauantain kierroksella HIFK:ta. Vierasjoukkue on ollut viime viikkojen aikana yksi liigan tulikuumimmista joukkueista. Lauantaina IFK koki tappion, kun Lukko oli parempi lukemin 3–1.

Maalittoman avauserän jälkeen hanat aukesivat aivan toisen kaksikymppisen alkuhetkillä. HIFK-hyökkääjä Teemu Tallbergin osuma katkaisi Lukko-vahdin Lassi Lehtisen pitkän nollaputken. Aika 21.37.

Lukko nousi tasoihin erän puolessa välissä, kun Lukon kultakypärä Daniel Audette rakenteli paikan Sebastian Revolle. Kiekko varmasti takanurkkaan. Aika 30.05.

Ratkaisu syntyi IFK:n nuoren maalivahdin Niilo Halosen virheen kautta. 22-vuotias Halonen lähti vastaan kohti tullutta kiekkoa niin, että hän poistui maaliltaan. Halosen purkuyritys kilpistyi kuitenkin Lukko-kapteeniin Heikki Liedekseen. Ja kiekko verkkoon.

Lukon 2–1-maali näkyy jutun yläreunasta.

Kolmannen erän loppuvaiheilla Pavol Skalicky iski vielä kiekon kertaalleen verkkoon.

Lukko johtaa sarjaa 63 pisteellä. HIFK on viidentenä, pisteitä 50.