Tarmo Reunasen timanttinen ilmaveivi Lukon voiton takuu – HIFK-sarja syttyi uudelleen liekkiin

Postimerkkiä suunnittelemaan? Tarmo Reunanen iskee tyylipuhtaan ilmaveivin 1:12
Postimerkkiä suunnittelemaan? Tarmo Reunanen iskee tyylipuhtaan ilmaveivin

Rauman Lukko otti pudotuspelitaipaleensa kannalta elintärkeän voiton Äijänsuolla lauantaina. HIFK kaatui lukemin 2–1. Sinikeltaiset kavensivat otteluvoitot nyt 2–3:een. Ottelun ehdoton timantti oli Tarmo Reunasen huikaiseva ilmaveiviosuma avauserässä.

Lukko tuli otteluun valtavalla paahteella. Kiekollinen paine palkittiin avauserän kahdeksannella minuutilla, kun Harri Kainulainen sivalsi joukkueen 1–0-johtoon.

Vain 50 sekuntia myöhemmin nähtiin yksi SM-liigan lähihistorian upeimmista osumista. Lukko-puolustaja Tarmo Reunanen kikkasi HIFK:n Johan Motinin kulmassa ja veivasi sen jälkeen tyylipuhtaan lacrosse-osuman Roope Taposen taakse.

Katso Reunasen upea maali pääkuvan videolta.

HIFK tuli peliin mukaan toisessa erässä, kun Sebastian Dyk laittoi kiekon verkkoon Ilari Melartin ja Roni Hirvosen syötöistä.

Päätöserässä Lukko puolusti ja HIFK haki terrierin lailla tasoitusta. Maali jäi kuitenkin syntymättä. Lukon maalilla Artjom Zagidulin torjui peräti 44 kertaa.

Näin ollen jo 0–3-sillassa ollut Lukko on kivunnut 2–3-tilanteeseen otteluvoittojen osalta. Perjantaina raumalaiset hakivat jatkoaikavoiton Nordikselta.

Otteluparin kuudes taisto nähdään maanantaina Helsingin jäähallissa. Tilanne on edelleen se, että Lukko lähtee vieraisiin pakkovoitto mielessään. Mikäli HIFK pystyy voittamaan, etenee se neljän parhaan joukkoon.

Juttua täydennetty klo 21.05: Lisätty maininta Zagidulinin torjuntamäärästä.