HIFK:lla nyt kolme ottelupalloa – Jesse Saarinen nousi sankariksi shokkikäänteen jälkeen

Jesse Saarinen sivaltaa HIFK:lle 5-4-voiton jatkoerässä 1:53

HIFK eteni voiton päähän jääkiekon Liigan välieräpaikasta, kun se löi kaukalossaan Kärpät toisessa jatkoerässä 5–4. HIFK ylsi erikoisesti toiseen yhden maalin voittoonsa oululaisista, sillä se menetti 4–1-johtonsa. Ratkaisuosuman iski Jesse Saarinen ylivoimalla reboundista 86. minuutilla.

– Tärkeä paikka ja kun onnistuu, niin tietenkin tuntuu hyvältä, HIFK:n Saarinen kiteytti.

Kotijoukkue viimeisteli pikatahtia kolme osin onnekastakin osumaa Kärppien slovakkivahti Patrik Rybarin taakse jo reilussa 13 minuutissa. Videotarkistetun avausosuman Jere Sallinen ohjasi ilmasta, ja isäntien kolmas poukkosi puolustaja Shaun Heshkan rinnasta suuntaa muuttaen maaliin.

Rybarille ei ehtinyt kertyä ainuttakaan torjuntaa, kun hänen tilalleen vaihdettiin Justus Annunen.

Toisessa erässä nähtiin molemmilta joukkueelta yksi ohjuriosuma. Maanantaisen mittelön tavoin Kärpät kiri kovaa nousten tällä kertaa rinnalle kahdella kolmannen erän maalilla. Tshekit Libor Sulak ja Radek Koblizek viimeistelivät osumat maalivahti Frans Tuohimaan selän taakse.

– Ehkä ei oltu 4–1 parempia, mutta ei myöskään 3–0 huonompia lopussakaan. Viisi vastaan viisi -pelissä olimme vähän parempia, vastaavasti erikoistilanteissa 60 minuuttia olimme perässä, HIFK:n valmentaja Jarno Pikkarainen puntaroi.

HIFK:lta puuttui pelistä maanantaina polvensa loukannut joukkueen ykköspuolustaja Mikko Kousa, jonka paluuaikataulu on kysymysmerkki.