Lukijoiden koskettavat elämänmuutokset: "Olen iloinen, ettei itsemurhani onnistunut"

Vuoden vaihtuminen on elämänmuutosten aikaa. Lue Studio55.fin lukijoiden kertomukset uusista aluista ja mahdollisuuksista.

Muutama viikko sitten kerroimme rikollisen elämän kirurgin uraan vaihtaneen Christer Lybäckin uskomattoman elämän tarinan. Tuolloin kysyimme katsojiltamme, ovatko hekin saaneet uuden mahdollisuuden elämässään. Suurin osa lähes 300 vastaajasta, 70 prosenttia, vastasi myöntävästi.

"En edes tiennyt sydänsairaudestani"

Minulle tehtiin sepelvaltimon pallolaajennus keväällä, suoni oli melkein tukossa. En edes tiennyt sydänsairaudestani. Lähtö olisi voinut tapahtua kertaheitolla yllättäin, mutta sain lisäaikaa.

Joka aamu kiitän uudesta päivästä, johon saan herätä. En enää valita pikkuasioista, nautin jokaisesta eletystä päivästä. Sairaus pysäytti, minäkään en ole kuolematon. Elämää on elettävä tässä ja nyt. Huomisesta emme tiedä.

Moikka

Jäin eloon auto-onnettomuudesta. Pelastuslaitos sai minut hitsaten ulos murskaantuneesta kaksi vuotta vanhasta autostani ja ambulanssiin. Ihanaa olla elossa.

Lettu

Koin 41 vuotta sitten sairauden, joka tuohon aikaan oli ilmeisesti aika tuntematon. Sain hoidon sairaalassa ja pääsin kotiin "terveenä", mutta jouduin lähtemään takaisin entistä huonomassa kunnossa ja jouduin leikkaukseen.

Kolmen pienen lapsen äitinä sain kokea kauhun hetkiä, koska vielä tämänkin jälkeen kuntoni oli pitkään surkea. Olen kiitollinen jatkoajastani, jota tämän kaiken jälkeen on kestänyt vuosikymmeniä.

Mummeli vm -41

Yritin itsemurhaa kaksi vuotta sitten. Olen iloinen, kun se ei onnistunut, vaan apu ehti paikalle.

Mummeli

Rakkaus löytyi yli 70-vuotiaana

Elin vuosia sitten niin narsistisen miehen kanssa, että vieläkin ihmettelen, kuinka minä elän yhä ja hän pääsi taivaan iloon jo15 vuotta sitten. Hirvikivääri, haulikko, pistooli tai kevyempänä kirves aseenaan hän seisotti minua nurkassa eräänkin yön! Joskus ihmetyttää, etten ole joutunut suljetulle, vaan kuljen nyt ihanan vapaana ilman pelkoa ja uhkaa uuden todella kiltin miehen vaimona.

Narsistin uhri

Olen rakastunut. Intohimoisesti, sanan varsinaisessa merkityksessä. Löysin elämäni miehen, kun hän oli 78-vuotias ja minä 73. Elämä alkoi – oikeasti. Pienet vaivat ja köyhyys eivät poistuneet, mutta hällä väliä.

Annakajsa

Uusille urille

Pääsin irti alkoholista 29 vuotta sitten. Olen saanut lahjaksi jokaisen päivän päihteettömässä elämässäni!

Tellenka

1990-luvun lama vei kerralla yritykseni asiakkaat. Minulla ei ollut töitä eikä sosiaaliturvaa, ja sairastuin masennukseen ja totaaliseen uupumukseen. Menin terapiaan psykoanalyysiin, jota kesti melkein 10 vuotta. Sen jälkeen ja eläkkeelle jäätyäni aloin kirjoittaa. Olen julkaissut kaksi historiallista romaania Perämeren Sofia ja Auksuuni. Ilman terapiaa olisin kuollut. Terapia opetti ajattelemaan ja sai minut kirjoittamaan.

Piiku

Väsymyksestä ja työuupumuksesta toivuttuani päätin jäädä pois yli 30 vuotisesta työpaikasta. Hetkeäkään ei ole kaduttanut. Raha ei ratkaise!

Mummo

Studio55.fi

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat