Mainos

Lukijat tyrmäävät perintätoimiston toimet

MTV Uutiset kertoi eilen utsjokelaismiehen taistelusta perintätoimiston kanssa. Yhden sentin epäselväksi jääneestä perittävästä on kertynyt maksettavaa lähes 20 euroa.

– Perintäyhtiöt lisäävät maksajan taakkaa. Järjettömät kulut yhdestä paperista ovat täysin joutavia, kirjoittaa yksi lukija.

– Joku laki pitäs olla etta perintäkulut saavat olla korkeintaan esim 10% perittävästä summasta, toteaa toinen.

–Naurettavaa, että senttiä voi edes periä. Saisi olla laki, että perintäkulu ei saa ylittää velkasummaa. Loppuisi naurettavat perintähommat, kolmas toteaa.

–Suomessahan ei tunneta alle 5 senttiä (paitsi ulkomaalaisilta) joten ei tarvi maksaa. Korkoja ei saa karhuta ellei summa ylitä sitä viittä senttiä, opastaa neljäs.

Moni lukija syyttää perintätoimistoja mielivaltaisesta koronkiskonnasta ja toivoo, että perittävät siirrettäisiin suoraan ulosoton harteille. Näin velan kulut pysyisivät inhimillisinä.

– Laittavat laskua laskun perään joihin tulee järjettömät kulut ja korot ym. käsittelymäksut. Ja kun loppujen lopuksi eivät saa euroakaan perittyä, siirtävät ulosottoon ja summa on kasvanut järjettömän suureksi ja karannut jo velallisen ulottumattomaksi, yksi lukija arvioi perintätoimistojen toimintaa.

Lukijoilla on myös omakohtaista kokemusta järjettömän tuntuisista perintäkirjeistä.

– Maksoin perintäyhtiölle laskun 27euroa.
Lasku oli kumminkin hoidettu ajallaan ihan oikeaa reittiä.
Rahojen palauttamiseksi pyydettiin tilinumeroa.
Tilille maksettiin vain 7 euroa ja 20 euroa meni palauttamisesta aiheutuviin kuluihin, jakaa yksi oman kokemuksensa.

Myös MTV Uutisten Facebookissa on vastaavia tarinoita.

– Meille tuli DNA:lta lasku 0,66 euroa..oikeasti miten sen voi maksaa, kun verkkopankki ei hyväksy alle euron suorituksia?....vai pitääkö oottaa, että menee perintään, niin on summakin suurempi, kummastelee yksi lukija.

Toinen kertoo perintäkirjeen saaneesta tuttavastaan: Velkapääoma oli 44 euroa, josta oli jäljellä 0 euroa. Korkoa oli ollut alunperin 0,67 euroa. Korkoa oli jostain syystä jäänyt yhdeksän senttiä maksamatta ja sitä karhuttiin loppusummana 28,09 euroa.

– Perittävä summa oli 0.00 euroa mutta vuosia perintätoimistossa seisonut viiden euron perintämaksu oli kasvanut 129.00 euroon, kertoo kolmas omakohtaisesta kokemuksestaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.