Mainos

Lukijat pöyristyivät lasten luistinratakiellosta: ”Tämä maa alkaa olla ihan sairaan hullu”

Vantaalla kielletty lasten luistelurata kiivastutti myös MTV:n lukijoita.

Kilterinmäellä on jo useana talvena jäädytetty talojen välissä sijaitsevan leikkialueen nurkkaan pieni, epävirallinen luistinrata. Rataa on ylläpidetty talkoovoimin.

Nyt kaupunki oli kuitenkin kieltänyt luistinradan. Vantaan viherkunnossapitopäällikkö Pirjo Kososen mukaan kiellon taustalla on kuluttajaturvallisuuslaki.

– Jos siihen joku kävelee ja siellä on liukas jää alla, niin me ei valitettavasti voida turvallisuusperustein antaa lupaa, Kosonen perusteli asiaa MTV Uutisille.

"Liukastuuhan sitä kävelytielläkin"

MTV Uutisten Facebook-sivuilla asiasta käytiin erittäin vilkasta keskustelua. Lukijoilta ei löytynyt paljon ymmärrystä kaupungin kieltoperusteelle.

"Osoitus kuntien vieraantumisesta kansasta. Pykälät ja asetukset eivät ole jumalia, eikä niiden tulkinta ole pyhää! Jos kyseessä oilisi todellinen kuolemanloukku, ymmärtäisin, mutta tässä tapauksessa voisi asian sallia. Tapauskohtaisesti tällaiset asiat..."

"Ei voi ymmärtää. Holhoamisesta sairastunut yhteiskuntamme."

"Just kuuntelin radiosta, kuinka eräs päättäjistä perusteli kieltoa sillä, että joku kuka ei tiedä tässä olevan luistinalue, voisi vielä liukastua kävellessään lumen peittämällä jäällä! Kun katson kuvaa, tuohan erottuu tosi selvästi ja laitoja on vaikka muille jakaa! Liukastuuhan sitä normi kävelytielläkin, hiekoituksesta huolimatta!"

"Tuolla samalla logiikalla kaikki Suomen järvet pitää täyttää heti, koska kesällä niihin voi hukkua ja talvella ne jäätyvät ja joku tampio voi siinä kaatua. Kuka sitten vastaa? Hallelujaa!"

"Tämä maa alkaa olla ihan sairaan hullu."

"Yhdellä kädellä viitataan tehokkuutta, leikkauksia ja säästöä, kun toisella kädellä kasvatetaan virkamiesarmeijaa ja niiden hintavia säätelyitä. Tämmöseen aina varat riittävän, mutta kaikesta muusta täytyy leikata.

"Tämä laittaa kyllä jo aivan hiljaiseksi. Suomessa on järjestä tehty ilmeisesti vientituote ja kaikki on jo viety pois. Nämä olisi aivan huikeita aprillipiloja, mutta nyt ei ole aprillipäivä."

"Ihmeellistä holhousta"

Moni muisteli luistelleensa vastaavanlaisilla radoilla omassa nuoruudessaan.

"Onpa muuten törkeetä. Tommosia luistinratoja on tehty maailman sivu, eikä kukaan valittanut. Ihmeellistä holhousta!"

"Nyt menee jo pitkästi liian pitkälle!! Jos vanhemmat talkoina haluaa mahdollistaa lasten leikkimisen niin siihen ei mielestäni olla millään virastolla, virkamiehellä eikä lailla mitään sanomista!! Antakaa lapsille mahdollisuus olla lapsia ja tukekaa hyviä sekä viitseliäitä vanhempia ! Menee usko asioihin tällaisesta."

"80–90- luvuilla meidän taloyhtiössä muutama toimelias isä jäädytti ja ylläpiti luistelukenttää joka talvi. Kesäaikaan sama pläntti oli lentopallokenttä. Kenelläkään ei ollut valittamista - päinvastoin. Ja sen ajan lapset muistelevat sitä edelleen onnellisina."

"On näköjään nuoruudessa tullut tehtyä rikoksia. Olen luistellut useamman kerran itse tehdyllä jäällä. Kyllä nyt masentaa."

"Umpeen vaan koko rata, niin Vantaa kaupungin virkailijat voivat keskittyä juoruilemaan kahvitauoilla oikeista asioista"

Muutama Vantaan päätöstä ymmärtäväkin sentään löytyi.

"Tähän tämä valitettavasti menee kun kansalaiset vaativat aina kaupunkia/virkamiehiä vastuuseen kaikesta. Kuten jutussakin todettiin, tähän ei voi antaa lupaa juuri vastuukysymysten takia. Eli lakia pitäisi muuttaa niin että kaupunki ei joudu maksumieheksi jos joku liukastuu kaupungin mailla. En usko että Vantaalaiset(kaan) tähän kuitenkaan suostuvat, joten vaihtoehdot on vähissä."

"Ymmärrän molempien näkökulman, lapsille on kiva saada pieni jäädytetty kenttä, mutta toisaalta kaupunki on vastuussa jos jotain sattuu. Ensimmäisessä kuvassa varoituksena selvästi toimii korkeat penkat, mutta jutun toisessa kuvassa penkkoja ei ole. Jos mitään erotusta normihiekka-alueen ja jään välillä ei ole, pieni lumisade on jo kohtalokas. Eikä voida vedota siihen, että kaikki tietävät, että "tuosta alkaa jää", aina voi olla ulkopuolisia, eikä pienet lapset välttämättä muista millilleen mistä se jää alkaa. Ei siinä auta vaikka vartioisi lasta vieressä tai sitten saat kirjaimellisesti kävellä puolen metrin päässä."

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.