Lukas Hradeckyn tie Euroopan huipulle on nyt lyhyempi kuin koskaan – "Puolivälierässä odottaa aikamoinen kohtaaminen"

Keskiviikkona käynnistyvä Eurooppa-liigan ratkaisuvaihe on poikkeuksellisen kovatasoinen. Ottelupareja katsomalla voisi paikoin kuvitella kyseessä olevan jopa Mestarien liigan pudotuspelit, sillä kilpailun voitosta pelaavat joukkueet, kuten Manchester United, AS Roma ja Internazionale.

Lukas Hradeckyn edustamalla Leverkusenilla on vahva ote puolivälieräpaikasta. Joukkue voitti neljännesvälierien avausosassa Glen Kamaran edustaman Rangersin vieraskentällä maalein 3-1.

– Eurooppa-liigaan pätee sama kuin Mestarien liigaan: tie mahdolliseen mestaruuteen on lyhyt. Leverkusenilla on pieni mahdollisuus yllättää tässä kilpailussa, jos se saa puolustuspelinsä parempaan kuntoon, C Moren asiantuntija Petri Pasanen arvioi.

Rangers aloitti uuden kauden Skotlannin Valioliigassa elokuun 1. päivä, kun se voitti Aberdeenin 1-0. Sen edellinen kilpailullinen ottelu oli ollut ohjelmassa maaliskuun 12. päivä nimenomaan Leverkusenia vastaan.

 – Yllätyksiä voi totta kai tapahtua, mutta vaikea nähdä, että tuolla pelillisellä tasolla oleva Rangers pystyisi yllättämään Leverkusenia. Kumpi tahansa joukkueista meneekään jatkoon, vastaan tulee (todennäköisesti) Internazionale. Olemme nähneet, miten hyvin he pelasivat Serie A:n loppuun ja millaisia pelaajia heillä on. Puolivälierissä odottaa aikamoinen kohtaaminen, Pasanen toteaa.

Leverkusenin ja Rangersin kohtaamisessa katseet kannattaa kiinnittää molempien joukkueiden ykköshyökkääjiin. Päättyneellä Bundesliiga-kaudella 12 maalia iskenyttä Kai Havertzia, 21, viedään kovaa kyytiä Lontoon suurseuraan Chelseaan samalla, kun Rangers-kärki Alfredo Morelosta huhutaan ranskalaisseura Lilleen. Kolumbialaisen mahdollinen seurasiirto kostuttaisi myös tämän entisen seuran HJK:n kassaa

Viime kaudella niin ikään vahvojen siirtohuhujen kohteena ollut Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara on puolestaan ollut seuran fanien keskustelunaiheena. Joukkueen sarjakauden avausottelu nosti näiden mukaan esiin vanhan ongelman, jossa Kamara ja Rangersin toinen keskikenttäpelaaja Ryan Jack eivät voi olla kentällä samaan aikaan, sillä nämä passivoivat joukkueen peliä liiaksi.

Rangersin päävalmentaja Steven Gerrard ei ole paljastanut vielä kokoonpanosuunnitelmiaan torstain ottelun varalle.

Eurooppa-liigan neljännesvälieräparit ja TV-ohjelmatiedot:

FC Kööpenhamina - Basaksehir

5.8. keskiviikko
kello 19.45

C More Sport 2

Shakhtar Donetsk - Wolfsburg

5.8. keskiviikko
kello 19.45

C More Sport 1

Basel - Frankfurt

5.8. keskiviikko
kello 21.50

C More Sport 1

Manchester United - LASK

5.8. keskiviikko
kello 21.50

C More Sport 2

Bayer Leverkusen - Rangers

6.8. torstai
kello 19.45

C More Sport 2

Sevilla - AS Roma

6.8. torstai
kello 19.45

C More Sport 1

Basel - Frankfurt

6.8. torstai
kello 21.50

C More Sport 1

Wolverhampton - Olympiakos

6.8. torstai
kello 21.50

C More Sport 2


Lue myös:

    Uusimmat