Haistaako Ajax kriisin partaalla olevan Real Madridin veren tiistaina? Petri Pasanen: "Onhan se nähty aiempinakin vuosina"

Mestarien liigan neljännesvälierien avausosien suurin yllätys nähtiin Lontoossa, jossa Tottenham löi Borussia Dortmundin maalein 3-0. C Moren jalkapalloasiantuntija Petri Pasanen ei sulje saksalaisten jatkohaaveita täysin pois laskuista.

Tottenham - Borussia Dortmund

Tottenhamin päävalmentaja Mauricio Pochettino kritisoi englantilaisia jalkapallopomoja joukkueensa saatua yhden päivän Dortmundia vähemmän aikaa valmistautua neljännesvälierien toiseen osaotteluun.

Spurs pelasi lauantaina tasapelin Arsenalin kanssa samalla kun Dortmund hävisi Augsburgille perjantaina Bundesliigassa.

– Tiedän tuon lähtökohdan otteluun Dortmundin kohdalla omilta pelivuosilta. Mitään hävittävää ei ole ja saa lähteä pelaamaan vapautuneesti, Pasanen sanoo MTV Urheilulle.

Pochettino on kuluvalla kaudella kerännyt brittilehdistöltä kritiikkiä paikallaan junnaavasta prosessista ja oudoista lausunnoista, jotka eivät kieli itseluottamuksesta seuran toimintaa kohtaan.

– Aikamoisesta paukusta puhutaan, jos Tottenham onnistuisi vielä tämän sulamaan. Pochettinolla olisi entistä tukalammat paikat sen jälkeen. Aina se mahdollisuus kuitenkin on. Lukemat eivät kertoneet avausosan koko totuutta.

– Dortmundin pelit eivät ole Bundesliigassa viime aikoina järin hyvin sujuneet, joskin Marco Reus on nyt palaamassa pelikuntoon, Pasanen sanoo.

Real Madrid – Ajax

Real Madridin asema neljännesvälierien avausosan jälkeen on tukaloitunut. Amsterdamista irronneen 2-1-vierasvoiton jälkeen joukkue on hävinnyt kolme peräkkäistä kotiottelua ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.

– Realin lähtökohta otteluun on vähintäänkin sekava. La Ligassa se pyrkii enää varmistamaan Mestarien liigaan ensi kaudella oikeuttavan paikan, muuten fokus on täysin Mestarien liigassa. Onhan se nähty aiempinakin vuosina: Real Madrid voi olla keväällä Mestarien liigassa aivan eri joukkue, Pasanen muistutti.

LUE MYÖS: Real Madridin tähtipelaajien välit tulehtumassa? Gareth Bale lähti stadionilta kotiin kesken ottelun

Julen Lopeteguin tilalle kesken kauden päävalmentajaksi tulleen Santiago Solarin asema ei missään vaiheessa ole ollut erityisen vakaa, mutta kaksi tappiota Barcelonalle viikon sisällä ovat herättäneet jälleen huhut uudesta valmentajasta.

Pasanen ei ymmärrä logiikkaa, jolla Real Madridissa on toimittu vuosia.

– Ilman hyvää tulosta Amsterdamin avausosasta Solarilla ei olisi juuri mitään mihin tukeutua. Olen ihmetellyt silti jälleen valmentajan aseman kyseenalaistamista muutaman huonon ottelun jälkeen.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Dortmund – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1
Real Madrid – Ajax klo 21.45 C More Sport 2

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
PSG – Manchester United klo 21.55 C More Sport 1
Porto – AS Roma klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

 

Lue myös:

    Uusimmat