Atlético Madrid pysäyttämättömässä vireessä illan otteluun – kuka Leipzigista täyttäisi Timo Wernerin saappaat? "Siinä on heidän paikkansa iskeä"

Atlético Madrid pudotti maaliskuussa Euroopan hallitsevan mestarin Liverpoolin edetäkseen Mestarien liigan puolivälieriin. Torstai-iltana vastaan asettuu RB Leipzig, jonka nuori joukkue on kokenut merkittävän pelaajamenetyksen huippuottelun alla.

Atlético Madrid nujersi Mestarien liigan neljännesvälierissä Liverpoolin ja eteni ansaitusti turnauksen kahdeksan parhaan joukkoon. Diego Simeonen miehistö nollasi tulevan Valioliigan mestarin 1-0 Wanda Metropolitanolla, jonka jälkeen Marcos Llorente ja Álvaro Morata tahdittivat madridilaisille 3-2-voiton täpötäyden Anfieldin edessä.

Atlético palasi kolmen kuukauden mittaiselta ottelutuolta kesäkuussa ja viimeisteli La Liga -kautensa ilman yhtäkään tappiota. Joukkue kärsi viimeksi häviön 18 peliä sitten, kun seuran suurin verivihollinen Real Madrid päihitti Los Rojiblancosin 1-0 helmikuun ensimmäisenä päivänä.

– Kaikki tietävät miten Atlético tulee pelaamaan, mutta kaikki eivät tiedä miten Leipzig tulee pelaamaan. Mun mielestä siinä on heidän paikkansa iskeä, Petri Pasanen ennakoi yllä olevalla videolla Tuomas Virkkusen kanssa.

Atléticolla on tapana säästää sen parhaimmat esitykset Mestarien liiga -kentille, eikä Leipzigillä ole torstaina varaa virheisiin. Saksalaisjoukkueen ennakkoasetelmia ei helpota Timo Wernerin lähtö Chelseaan, mikä varmasti tulee näkymään Leipzigin pelissä.

Werner oli tärkeässä roolissa, kun Leipzig nujersi Tottenhamin Mestarien liigan neljännesvälierissä yhteismaalein 4-0. Bundesliigassa hän auttoi joukkueensa kolmanneksi 28 maalin ja kahdeksan maalisyötön voimin.

Wernerin poissaoloa paikkaavat Marcel Sabitzer ja Yussuf Poulsen missasivat kumpikin sarjakauden viimeisen ottelun loukkaantumisen takia, eikä kummankaan maalintekotaidot yllä samoihin korkeuksiin saksalaiskärjen kanssa.

Päävalmentaja Julian Nagelsmannin suurin haaste torstaina on siis saada hyökkäyspeli toimimaan Atléticon tiukkaa puolustusta vastaan ilman Wernerin läsnäoloa.

– Meillä on laadukkaita pelaajia hänen tilalleen. Timo on superhyvä hyökkääjä, joka teki meille paljon maaleja, mutta hänen varjoonsa jääneet pelaajat voivat nyt astua esiin. Se on hyvä asia, ettei meidän tarvitse pelata 10 miehellä, ja että voimme laittaa jonkun hänen tilalleen, Nagelsmann naurahti Marcan haastattelussa.

Atlético Madridin on puolestaan selvittävä ilman Ángel Correaa, joka ei matkusta Lissabonin lopputurnaukseen koronavirustartunnan takia. 25-vuotiaan menetys on harmittava takaisku Simeonelle, mutta ei yhtä merkittävä kuin Wernerin Nagelsmannille. Argentiinalaislaituri aloitti vain noin puolet Atléticon La Liga -otteluista tällä kaudella ja teki sarjassa viisi maalia.

Mestarien liigan puolivälierät C Morella tällä viikolla:

Red Bull Leipzig–Atletico Madrid torstaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Barcelona–Bayern München perjantaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Manchester City–Lyon lauantaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Studiolähetys alkaa päivittäin klo 21.30. Ottelut ja studio-osuudet nähtävissä myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Juttua korjattu 13.08. kello 13:44 - Leipzig sijoittui päättyneellä Bundesliiga-kaudella kolmanneksi.

Lue myös:

    Uusimmat