Mainos

Lufthansa alkaa lentää suomalaisella biopolttoaineella

Neste Oilin biopolttoaine saa siivet, kun se aloittaa yhteistyön lentoyhtiö Lufthansan ja lentokonevalmistaja Airbusin kanssa. Yhtiöt ovat sopineet, että Lufthansa alkaa ensi keväänä käyttää Neste Oilin kehittämää uusiutuvaa lentopolttoainetta biojetiä.

Ensi vaiheessa Lufthansa lentää Neste Oilin biojetillä Frankfurtin ja Hampurin väliä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun biopolttoaineita käytetään kaupallisessa lentoliikenteessä.

- Tämä on merkittävä päänavaus. Me näemme tässä erittäin suuren potentiaalin ja tämä on osoitus siitä suomalaisesta huipputeknologiaosaamisesta, mitä Suomessa pystytään tekemään, iloitsee Neste Oilin toimitusjohtaja Matti Lievonen MTV3:n uutisten haastattelussa.

Neste Oil pystyy valmistamaan NExBTL-lentopolttoainetta Suomessa, Singaporessa ja ensi vuonna Hollannissa.

Lufthansan kaupalliset lennot ovat osa Saksan valtion tukemaa kehitysprojektia. Lufthansa käyttää lennoillaan toisessa moottorissa 50-prosenttisesti Neste Oilin uusiutuvaa lentopolttoainetta ja 50-prosenttisesti perinteistä lentokerosiinia. Toisessa moottorissa käytetään pelkästään perinteistä polttoainetta.

Lennot alkavat sen jälkeen, kun amerikkalainen sertifiointiorganisaatio ASTM on hyväksynyt biojetin lentoliikenteeseen sopivaksi. Neste Oilin mukaan sertifiointipäätös tulee ensi keväänä.

Katso Markus Pirttijoen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.