Mainos

Loviisan nuorten huumejuttu selville

Loviisan poliisi on selvittänyt huumejutun, jossa on osallisena yhteensä 21 nuorta. Juttu paljastui viime vuoden lopulla Loviisan ruotsinkielisissä kouluissa.

Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt 48 huumausaineiden myyntikertaa ja 77 käyttökertaa. Huumausaineiden käyttö oli rahoitettu omalla rahalla, kavereilta lainatuilla rahoilla sekä myymällä hasista edelleen.

Huumausaineita oli Loviisan poliisin mukaan tilattu enimmäkseen pääkaupunkiseudulta nuorelta mieheltä. Mies on pidätetty ja hänen osaltaan tutkinta jatkuu. Poliisi on tutkimusten yhteydessä takavarikoinen pienen määrän hasista.

Hasista oli poltettu koulussa välitunneilla, juhlissa joidenkin kotona sekä Liljendalin diskossa. Tutkimusten yhteydessä on selvitetty myös nuorten tekemiä rikoksia kuten vahingontekoja. Tapauksista on toimitettu esitutkintapöytäkirjat syyttäjälle. Poliisin mukaan muutamia esitutkintapöytäkirjoja valmistuu lisää lähipäivinä.

Huumausainerikoksiin on syyllistynyt seitsemän ruotsinkielisen yläasteen oppilasta, joista kaksi on ollut alle 15-vuotiaita. Syytteen saavien joukossa on myös ruotsinkielisen lukion oppilaita sekä yhdeksän henkilöä, jotka eivät enää ole Loviisassa.

Huumeiden käyttäjistä suurin osa on ollut 15-19-vuotiaita. Asian tutkinta on edelleen kesken. Poliisi on todennut ratkaisevaksi tärkeäksi poliisin, vanhempien ja koulujen välisen yhteistyön. Loviisan nuoret ovat käyttäneet pääasiassa hasista, jota oli syksyn aikana välitetty 200-300 grammaa. Grammahinta vaihteli 40 markasta 70 markkaan. Tutkimusten yhteydessä ilmeni myös, että myös LSD:tä, amfetamiinia sekä ekstaasia oli käytetty pieniä määriä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.