"Lottovoittokesä" vauhdittaa Maria Huntingtonia SE-jahtiin Tokiossa: "Pystyn sen rikkomaan"

1:56
Maria Huntington valmistautuu ensimmäisiin olympialaisiinsa: "Kisojen siirto oli minulle lottovoitto".

Seitsenottelija Maria Huntington valmistautuu uransa ensimmäisiin olympialaisiinsa. Vuoden 2019 Dohan MM-kilpailuissa ottelunsa vatsavaivoihin keskeyttänyt Huntington sanoo MTV Urheilun haastattelussa kesäkisojen olevan urheilijan unelma.

Huntington varmisti paikkansa Tokioon ottelemalla toukokuun lopulla Götzisissä tuloksen 6 318. Tulos jäi uupumaan Huntingtonin vuonna 2019 ottelemasta omasta ennätyksestä vain 21 pistettä.

Huntington selvitti tiensä kisoihin olympiarankingin sijalla 19. Kisaraja 6420 pistettä jäi vielä rikkomatta. MTV Urheilun haastattelussa Huntington sanoo hyötyneensä Tokion kisojen siirtämisestä vuodella eteenpäin.

– Jälkeenpäin ajateltuna kisojen siirto oli minulle lottovoitto. Olen ehtinyt harjoitella vuoden enemmän, kehittyä ja kasvaa henkisesti. Koen, että olen paljon valmiimpi tekemään hyvän ottelun kuin vaikka vuosi sitten.

Huntington on aiemmin tehnyt kovaa jälkeä etenkin ottelun pikajuoksumatkoilla ja pituuspaikalla, mutta heittolajit ja 800 metrin juoksu ovat olleet vaikeampia. Ottelija kertoo, että harjoituksissa on keskitytty juuri näiden lajien hiomiseen.

– Olen heittänyt enemmän ja työntänyt enemmän treeneissä. Olen ylivoimaisesti eniten treenannut niitä lajeja. 800 metrillä koen, että vuosi vuodelta aerobia menee eteenpäin ja happokestävyys on parantunut. Sitä kautta koen, että 800 metriä voi parantua.

800 metrillä ja keihäässä kovat tulosharppaukset antavat vielä odottaa itseään, mutta kuulassa Huntington on jo yltänyt omaan ennätykseensä. Hallissa helmikuussa hän työnsi 13.36 ja Götzisin ottelussa ulkoratojen ennätyksensä 13.16.

– Se on ollut hankala laji, jossa olen usein epäonnistunut. Olen nyt saanut sihen varmuutta, enkä enää oikein edes jännitä sitä.

Seitsenottelu on Tokiossa ohjelmassa 4.–5. elokuuta. Olympianäyttämöllä on odotettavissa hikiset oltavat, sillä lämpömittari Tokiossa nousee yli 30 asteen lukemiin. Huntington sanoo ottaneensa lämpötilan huomioon valmistautumisessaan. Suomen alkukesän hellejakso on myös palvellut tätä tarkoitusta varten mainiosti.

– On ollut lottovoittokesä, kun on ollut yli 30 astetta lämmintä. Jo se, että on tehnyt ulkona harjoituksia ja ollut pihalla ylipäätään, on auttanut kroppaa valmistautumaan lämpöön.

Olympiakuntonsa Huntington viimeistelee harjoitusleirillä Sagassa Japanissa, missä totuttautuminen kuumiin oloihin viimeistellään.

Huntington lähestyi jo vuonna 2019 Satu Ruotsalaisen 30 vuotta sitten Tokion MM-kisoissa ottelemaa Suomen ennätystä 6 404 pistettä. Ruotsalaisen ennätyksestä Huntington ei ota paineita.

– En ole sitä niin paljon miettinyt. On selvä, että haluan sen rikkoa. Olen sellaisessa kunnossa, että pystyn sen rikkomaan.

– Koen, että en ole tänä kesänä tehnyt parhaimpia tuloksiani. On kivakin, että ei ole takki tyhjä, vaan haluan näyttää ja antaa parhaan tuloksen. Tämä on hyvä tilanne Tokiota varten.

Naisten seitsenottelu käynnistyy Tokiossa keskiviikkona kello 3.35 Suomen aikaa

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja