Mainos

Lotta Emanuelssonista Liedpianistikilpailun voittaja

Helsinkiläinen Lotta Emanuelsson on voittanut Liedpianistikilpailun Kangasniemen Musiikkiviikoilla.

Kymmenen kerran Kangasniemen Musiikkiviikkojen aikana järjestetyn Liedpianistikilpailun voitti tänä vuonna helsinkiläinen Lotta Emanuelsson (s. 1971). Hän esiintyi yhdessä mezzosopraano Tiina Penttisen kanssa.

Emanuelsson kuittasi voitollaan Pieksämäen kulttuurikeskus Poleenin apurahasta jaettavan palkintosumman eli 2000 euroa ja sai oikeuden omaan konserttiin yhdessä Kangasniemen Laulukilpailun voittajan kanssa seuraavilla Musiikkiviikoilla.

Tunnustuspalkinto 500 euroa myönnettiin Markus Vaaralle (s.1972).

Lotta Emanuelsson on opiskellut Turun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Lisäksi hänellä on lied- ja kamarimusiikkiopintoja muun muassa Ilpo Rannan, Ralf Gothonin, Gustav Djupsjöbackan ja Larissa Gergijevan opeissa. Emanuelsson on konsertoinut kamarimuusikkona ja liedpianistina kilpailun lisäksi muutenkin Penttisen kanssa.

Kolmas finalisti oli vuonna 1976 syntynyt Mikko Haapaniemi, joka opiskelee nykyään Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla. Viime kesänä Haapaniemi oli Merikanto-laulukilpailussa Juha Yli-Knuuttilan pianistina.
Tänä vuonna loppukilpailuohjelmaan oli kuuluttava vähintään yksi Hugo Wolfin laulu sekä vähintään yksi Sergei Rahmanovin tai Claude Debussyn laulu. Tuomariston puheenjohtajana toimi Marita Viitasalo ja jäsenenä Collin Hansen.

Jatkossa kilpailu käydään joka toinen vuosi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.