Mainos

Lossit seisovat perjantaina, lentokentistä suurin osa toiminnassa

Ammattiliitto JHL järjestää perjantaina työnseisauksen kolmessa valtio-omisteisessa yhtiössä ja ilmailulaitos Finaviassa vastalauseena hallituksen aikeille myydä yhtiöitä.

Kuusituntinen työnseisaus aiheuttaa häiriöitä ainakin lossiliikenteessä, mutta lentokentistä suurin osa pidetään auki läsnä olevan henkilöstön ja esimiesten voimin.

Destian vt. toimitusjohtaja Hannu Kulju sanoo, että työnseisaus pysäyttää totaalisesti Järvi-Suomen lossit ja muutaman Meri-Suomenkin lossin. Sen sijaan saariston lauttaliikenne kulkee normaalisti.

Destian palveluksessa on noin tuhat JHL:n jäsentä. Kuljun mukaan kunnossapitotehtävissä olevien työnseisaus vaikuttaa melko vähän, koska vielä ei ole talvikausi.

Suurin osa lentokentistä toiminnassa

Tämän päivän tietojen mukaan Finavia pystyy hoitamaan Helsinki-Vantaan lentoaseman liikenteen kokonaisuudessaan. Lisäksi liikenne jatkuu ainakin Turun, Tampere-Pirkkalan, Maarianhaminan, Vaasan, Oulun, Rovaniemen, Kittilän, Ivalon, Jyväskylän, Joensuun, Savonlinnan, Varkauden ja Lappeenrannan lentoasemilla, joskin viiveet ovat mahdollisia.

Yhdeksästä muusta kentästä muutamilla lentoja on vain ennen ja jälkeen työnseisauksen. Kuopion kentän tilanne oli maanantaina vielä avoinna.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.