Mainos

Lordi: Avarakatseisuuden voitto

Lordin mukaan Euroviisuvoitto on todistus eurooppalaisten vapaamielisyydestä. Lordi omisti voittonsa kaikille metallimusiikin ystäville.

Suomen Lordi-hirviö vietti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä helteisiä tuokioita Ateenan euroviisufinaalin voittajan lehdistötilaisuudessa. Kasapäin toimittajia ja valokuvaajia piiritti Rovaniemen monsteria. Suomalaista hirviötä ei vielä koskaan ole juhlittu maailmalla tähän malliin.

- Kuinka outoa tämä onkaan! Ja kuinka hienoa! Ajatelkaapa, että rockbändi on nyt voittanut poplaulukilpailun. Tämä on merkillistä, kummallista ja mielenkiintoista. Meidän voittomme on omistettu kaikille rockfaneille, hardrockin ystäville, metallimusiikin suosijoille ja Kiss-yhtyeen faneille. Ja pelkästään me emme nyt voittaneet. Me voitimme tämän kilpailun koko Suomelle, Lordi julisti.

Tämän jälkeen Lordi laulaa luikautti pätkän Liettuan kilpailukappaleesta We Are The Winners.

- Voitimme kilpailun, vaikka näytämme miltä nyt näytämmekin. Tämä todistaa, että Eurooppa ei voi olla kovin paha paikka, yli 40 pisteellä kisan kakkoseksi sijoittuneen Venäjän kukistanut Lordi kehaisi.

Lordi painottaa, että ryhmän lähtö mukaan hakemaan Suomen edustuspaikkaa Ateenaan ei alun perin kuulunut bändin suunnitelmiin.

- Sellainen ei ollut käynyt edes mielessämme. Meihin otettiin yhteyttä ja pyydettiin lähtemään yhdeksi kilpailijaksi Suomen karsintaan. Me luulimme ensin, että he ovat vahingossa soittaneet väärään numeroon. Lähdimme lopulta kisaan saadaksemme uudelle albumillemme mainosta. Ja sitten saimmekin 42 prosenttia karsinnassa annetuista äänistä, Lordi ihmetteli.

Lordi tyrmäsi satanismipuheet

Vaikka Lordi painottaakin voiton olevan tärkeä Suomelle, hän katsoo Hard Rock Hallelujah -kappaleen ykköspaikan tulevaisuudessa monipuolistavan koko euroviisujen tarjontaa.

- Meidän voittomme on voitto myös avarakatseisuudelle. Euroviisufanit hyväksyvät nyt muutakin kuin poppia ja balladeja. Toivottavasti entistä useampi rock- ja hevibändi lähtee mukaan kisoihin.

Nyt kun Lordi-ryhmän ulkonäkö on tullut kaikille eurooppalaisille edes vähän tutummaksi, tuskin kukaan pitää heitä enää niin kauhean pelottavina. Lordia harmittaa jatkuva puhe siitä, että hän ja hänen ryhmänsä olisi hakemassa ahnaasti kontaktia alakerran pahoihin voimiin.

- Sanon tämän nyt miljoonannen kerran: me emme ole satanisteja emmekä palvo paholaista. Tämä on viihdettä. Maskimme ja pukumme ovat meidän tavaramerkkimme, emmekä koskaan esiinny muutoin kuin niiden kanssa. Jos menisimme lavalle ilman maskeja, se olisi sama kuin että joulupukki lapselle lahjat antaessaan irrottaisi tekopartansa ja sanoisi: 'Muuten, minä olen sinun isäsi.'

"Kauhu on huumorin alalaji"

Lordi innostui Ateenan voittotunnelmissa myös määrittelemään itsensä.

- Herra Lordi on hirviöiden hirviö, joka johtaa viiden hirviön ryhmää. Lordin johtamat hirviöt edustavat eri aikakausia ja eri hirviökulttuureja. Ja nämä hirviöt muodostavat kimpassa bändin, joka soittaa rockia, raskasta rockia ja melodista 1980-luvun henkistä rockia.

Herra Lordi on myös yhtä kuin Tomi Putaansuu. Lordi kuvailee tilanteen joskus riistäytyvän hieman Jekyllin ja Hyden välistä kamppailua muistuttavaksi.

- Niinhän se menee. On paljon asioita, joita en tee kuin hirviöksi pukeutuneena. Herra Lordi saa minusta irti jotain sellaista, mitä en ilman maskia edusta. Mutta Lordilla ja Tomilla on sentään samat aivot, Tomi-Lordi muistuttaa.

Lordi intoutui vielä pohdiskelemaan kauhun ja huumorin eroja ja samankaltaisuuksia.

- Joskus on sanottu, että kauhu on huumorin alalaji. Olen samaa mieltä, euroviisuvoittaja Lordi kiteyttää.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.