Mainos

Loppuviikolla alkava kylmyys jatkuu pääsiäiseen asti – pääsiäisenä lumipyryä?

Vielä huomenna föhntuuli lämmittää säätä osassa maata. Viikon loppupuolella sää kylmenee selvästi. Ensi viikolla pääsiäistä kohti mennään ajankohtaan nähden keskimääräistä kylmemmässä säässä. Pääsiäisenä voi pyryttää lunta.

Tänään on mitattu kevättalven tähän asti korkeimpia lämpötiloja, kun föhntuuli on tuonut lämpöä Lappiin ja Pohjanmaalle. Pellossa Länsi-Lapissa oli yli +11 astetta.

Ensi yönä pakkasta on vain paikoin.

– Keskiviikkona föhntuulen lämmön painopiste siirtyy etelään. Lämpimintä on ennusteen mukaan Ahvenanmaalla ja lounaassa, missä +10 astetta on mahdollista. Maan eteläpuoliskolla ollaan yli viidessä asteessa, Uudellamaalla kahdeksassa asteessa. Tuuli käy mantereelta, joten lämmintä on merenrannassa asti, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Pohjoisessa sää jo viilenee ja pilvistyy. Lumikuurot ovat mahdollisia pohjoisimmassa Lapissa.

Torstaina sää kylmenee entistä selvemmin maan pohjois- ja keskiosassa. Tuuli puhaltaa nyt pohjoisesta. Lounaassa voidaan yhä päästä yli viiteen asteeseen ja siellä sää on aurinkoista.

Jo perjantaina jäädään todennäköisesti koko maassa pakkaselle. Paikoin voi tulla lumikuuroja. Lumikuurot ovat sakeita, mutta ohimeneviä.

– Viikonloppuna puhaltaa pohjoistuuli. Öisin pakkasta voi olla koko maassa yli kymmenen astetta, paikoin jopa 20 astetta. Sää on puolipilvistä, paikoin voi tulla lumikuuroja, ennustaa Liisa Rintaniemi.

Ensi viikolla pakkasia ja lumisateita

Pääsiäisviikon sää näyttää tämän hetken ennusteen mukaan selvästi ajankohdan keskimääräistä kylmemmältä. Tuuli heikkenee. Sää on monin paikoin aurinkoista pakkassäätä, paikoin pilvilauttaa kerääntyy taivaalle.

– Kylmyys ei ole näillä näkymin ensi viikon alkupuolella hellittämässä, päinvastoin mennään vain kylmempään suuntaan. Öisin pakkasta on yleisesti yli kymmenen astetta, päivisin etelässä ollaan nollassa tai pikkupakkasella, maan keski- ja pohjoisosassa viiden pakkasasteen molemmin puolin. Jonkinlainen muutos on tulossa pääsiäiseksi, mutta ei keväisempään suuntaan vaan lumisateisiin. Tämän hetken ennusteen mukaan pääsiäinen vaikuttaa aika viileältä. Saattaa olla, että on sateita liikkeellä ja nämä sateet olisivat lunta. Joku isompi lumipyrykin on mahdollinen, sanoo Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.