Mainos

Talvi vihdoin eteläänkin: Sakeat lumikuurot mahdollisia loppuviikolla – pakkanen kiristyy

Viikko on ennusteen mukaan talvinen ja pakkasta on laajalti. Sakeatkin lumikuurot ovat mahdollisia viikonloppuna etelärannikolla.

Korkeapaine vaikuttaa Suomen säähän tällä viikolla. Alkuviikko on laajalti poutainen, pilvisyys vaihtelee, aurinko näyttäytyy paikoin. Pakkasta on lähes koko maassa, etelässäkin selkeillä alueilla ajoittain kymmenkunta pakkasastetta. Tänään maanantaina Lapissa pakkasta on paikoin 20-30 astetta, mutta pakkaslukemat lauhtuvat siellä jo huomiseksi, kun tuuli voimistuu.

Uudenvuodenaattona torstaina on laajalti pikkupakkasta, länsirannikolla lämpötila voi kohota plussalle. Pilvisyys vaihtelee, selkeintä on lännessä. Tämän hetken ennusteen mukaan etenkin Lapissa voi tulla heikkoja lumisateita tai jäätävää sadetta. Tuuli purevoittaa pakkasta.

Perjantaiksi uudenvuodenpäiväksi pakkanen hieman kiristyy. Pakkaslukemat ovat koko maassa viiden asteen molemmin puolin. Heikkoja sateita voi yhä tulla etenkin Lapissa, pilvisyys vaihtelee, aurinko näyttäytyy jälleen paikoin.

Viikonloppuna kylmää ilmaa idästä

Viikonlopuksi sää näyttää tämän hetken ennusteen mukaan kylmenevän, kun tuuli kääntyy puhaltamaan idän ja kaakon puolelta.

– Etelärannikolle voi tulla sakeitakin lumikuuroja sulan meren ja idästä puhaltavan tuulen vaikutuksesta. Idästä tulee hyvin kylmää ilmamassaa. Etelässä pakkasta voi olla 10-15 astetta, maan keskiosassa 15-20 astetta ja Lapissa 20-30 astetta. Pakkaslukemat riippuvat kuitenkin pilvisyydestä eli selkeillä alueilla pakkanen kiristyy ja pilvisillä alueilla pakkanen heikkenee, toteaa Forecan meteorologi Riikka Lahtinen.

Lumikuuroja voi tulla edelleen ensi viikon alkupuolella. Tammikuu näyttää alkavan pakkassäässä.


Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.