Mainos

Loppukiri käsillä eurovaaliäänestyksessä

Eurovaalien äänestyksen odotetaan vilkastuvan illan viime tunteina. Äänestyspaikat ovat auki iltakahdeksaan asti.

Esimerkiksi Helsingin Punavuoressa äänestäjiä oli käynyt kello neljään mennessä noin sadan äänestäjän tuntivauhdilla, kertoi vaalilautakunnan varapuheenjohtaja Jaakko Ojanne.

Hieman yli 3000 asukkaan äänestysalueella äänioikeuttaan oli neljään mennessä käyttänyt ennakkoäänet mukaan lukien yhteensä yli 1300 henkilöä eli vajaa puolet alueen äänioikeutetuista.

Helsingin Kampissakin äänestäminen oli ollut päivän mittaan kohtuullisen vilkasta, kun huomioon otetaan eurovaalien muita vaaleja matalampi äänestysaktiivisuus.

Eteläisen Suomen poutainen, mutta viileähkö sää on ollut omiaan nostamaan äänestysaktiivisuutta. Viime EU-vaaleissa koko maan äänestysprosentti oli 41,1, mikä oli hieman alle EU:n keskiarvon.

Turussa äänestyspaikoilla ei ole ollut erityisen hiljaista, mutta tungostakaan ei ole syntynyt, kertoo keskusvaalilautakunnan sihteeri Pertti Liesivuori. Hän arvioi iltapäivällä äänestysaktiivisuuden olevan samaa luokkaa kuin edellisissä europarlamenttivaaleissa.

Lappeenrannan keskustan äänestyspaikoilla ovi kävi verkkaisesti. Leirin kaupunginosan 2500 äänioikeutetusta noin 260 oli käynyt antamassa äänensä iltapäivällä neljään mennessä.

Ääntenlasku alkaa heti vaalihuoneistojen sulkeuduttua, ja tuloksen odotetaan olevan selvillä viimeistään iltakymmeneltä.

Suomesta valitaan EU-parlamenttiin 13 edustajaa eli yksi vähemmän kuin edellisellä kerralla. Kaikkiaan euroedustajia valitaan 736.

(MTV3-STT)

Hakaniemessä äänestyspaikan ovi kävi tiuhaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.