Lontoon poliisikomentaja: Kovat toimet jatkuvat

Britannian poliisi aikoo yhä ampua päähän, jos epäillään, että henkilö yrittää räjäyttää pommia. Eilen Lontoossa tehtiin kolmas terrori-iskuihin liittyvä pidätys.

Lontoon poliisikomentaja Ian Blair sanoo, että Britannian poliisin kovat toimet jatkuvat viattoman brasilialaismiehen ampumisesta huolimatta.

Samalla Blair kuitenkin pahoitteli brasilialaismiehen ampumista metroasemalla ja kutsui sitä "murhenäytelmäksi".

- Lontoon poliisi ottaa täyden vastuun tapahtuneesta. Perheelle voin vain osoittaa suuret pahoitteluni, sanoi Blair Sky TV:n haastattelussa.

Blair kuitenkin totesi samaan hengenvetoon, että poliisit jatkavat yhä epäillyn ampumista päähän, jos he uskovat tämän yrittävän räjäyttää pommia.

- Ei ole mitään järkeä ampua rintaan, koska pommi on todennäköisesti siellä. Ei ole mieltä ampua mihinkään muualle, koska jos he kaatuvat, he räjäyttävät sen. Se on opittu muista maista, kuten Sri Lankasta, Blair selitti haastattelussa.

Poliisikomentaja myös varoitti, että muitakin ihmisiä saatetaan vielä joutua ampumaan. Hän myös lisäsi, että ei ole mitään syytä olettaa, että Lontoon epäonnistuneesta metroiskusta epäillyt neljä miestä olisivat paenneet ulkomaille.

Tänään poliisi on kertonut, että Etelä-Lontoossa Tulse Hillissä pidätettiin eilen kolmas mies, jota epäillään osuudesta torstain terrori-iskuihin. Kahden aikaisemmin pidätetyn miehen kuulustelut jatkuvat edelleen.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat