Mainos

Lontoo heräilee historialliseen hääpäivään

Tänään Britannian kuninkaallinen häähuuma huipentuu, kun prinssi William ja Catherine Middleton vihitään Lontoon Westminster Abbeyssa.

MTV3:n toimittaja Rita Strömmer kertoo, että innokkaimmat hääfanit ovat valvoneet koko yön teltoissa ja makuupusseissa, jotta he olisivat parhailla paikoilla, kun kuninkaalliset häät pärähtävät muutaman tunnin kuluttua käyntiin.

- Jännitys on suorastaan käsinkosketeltavissa. Erityisesti ihmiset odottavat morsiamen pukua. Täällä on järjestetty jopa muotinäytöksiä, joissa on esitelty erilaisia vaihtoehtoja hääpuvuksi. Suunnittelijoiden nimiä on ollut monta esillä, mutta ei kukaan uskalla mitään veikata, Strömmer kertoo.

Britanniassa arvellaan, että Lontoon kaduille saattaa kerääntyä jopa 600 000 juhlijaa. Strömmer muistuttaa, että kaikki britit eivät suinkaan monarkiaa kannata, vaan he pitävät sitä veronmaksajien rahojen tuhlaamisena.

- Hääjuhlia katsotaan kuitenkin pubeissa ja yksityisjuhlissa, vaikka ei niin monarkiafaneja oltaisikaan. On tämä kuitenkin sen verran historiallinen päivä.

Hääjuhlallisuuksien katsojaluvuista veikataan huikeita. Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin häitä katsoi vuonna 1982 noin 750 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Heidän poikansa häiden arvellaan kiinnostavan jopa kahta miljardia ihmistä.

(MTV3)

Katso MTV3:n toimittajan Rita Strömmerin kommentit Lontoosta: (Huomenta Suomi 29.4.2011)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.