Mainos

Long Play: Talvivaaralta vaaditaan 8,6 miljoonan euron korvauksia

Metsähallitus vaatii Talvivaaralta 8,6 miljoonan euron korvauksia törkeän ympäristön turmelemisen takia, kertoo verkkojulkaisu Long Play laajassa artikkelissaan. 

Metsähallitus omistaa lähijärven rannalla 40 vapaa-ajan tonttia ja katsoo, että niiden arvo on romahtanut vesien pilaantumisen vuoksi. Asia käy ilmi poliisin esitutkintamateriaalista, jonka Long Play on saanut haltuunsa.

Poliisitutkinta liittyy yhtiön vesistöpäästöihin ja kipsisakka-altaan vuotoon.

Metsähallitus vahvistaa tiedot korvausvaatimuksista MTV Uutisille, mutta ei kommentoi tapausta. Metsähallitus vetoaa salassapitovelvoitteeseen ja siihen, että asian käsittely on kesken.

Talvivaaran päästöpitoisuudet ovat ylittäneet rajusti ympäristölupahakemuksessa esitetyt arviot. Esitutkintamateriaalista selviää, että etukäteen tehdyt päästöarviot eivät perustuneet mihinkään tutkimukseen.

Poliisin arvion mukaan syynä rajuihin lukuihin on se, että yhtiö on lisännyt lupahakemuksessa annetun tiedon vastaisesti lipeää prosessiin kahdessa eri vaiheessa. Poliisi on pyrkinyt selvittämään tutkinnassa, kuka tai ketkä päättivät lipeän lisäämisestä.

Poliisi epäilee törkeästä ympäristön turmelemisesta yhteensä 18 ihmistä. Kokonaisuus on tällä hetkellä syyteharkinnassa. Long Play ei kerro epäiltyjen nimiä, mutta paljastaa, että heidän joukossaan ei ole Talvivaaran ympäristöluvan myöntäneitä ja sitä valvoneita virkamiehiä.

Yhtiöstä sanotaan MTV Uutisille, ettei Long Playn artikkelia kommentoida keskeneräisen tutkintaprosessin takia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja