Mainos

Lomasää: Kanarialla tuulta ja ukkossateita, viikonloppuna jo aurinkoa

Sateet, tuuli ja ukkoset ovat haitanneet paikoin lomailua Kanarialla tällä viikolla.

Matalapaine on tuonut paikoin rankkoja sateita ja ukkosia sekä voimistanut tuulia etenkin Kanarian läntisillä saarilla. Sateet ovat siirtymässä Teneriffalta kohti Gran Canariaa. Läntisillä ja keskisillä saarilla tulee vielä torstainakin kuurosateita ja tuuli on puuskaista. 

– Pahimmat kuurot voivat aiheuttaa paikallista tulvimistakin. Viikonlopuksi Kanarialla palataan aurinkoisen kesäsään pariin, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Gran Canarian eteläosassa sää oli keskiviikkona päivällä pilvistä ja sateita oli odotettavissa. Lämpötila oli noin 20 asteessa.

Turkissa lunta

Euroopassa kesäisimmät matkailusäät löytyvät läntiseltä Välimereltä, missä lämpötila kohoaa vielä 15-20 asteeseen.

– Euroopassa on muutenkin laaja korkeapaine ja sää on poutaista, mutta viileää. Itäisellä Välimerellä on matalapaine ja koleaa, Turkissa tulee edelleen sakeita lumikuuroja. Pahimmillaan lunta voi tulla Turkin pohjoisosissa vielä kymmeniä senttejä. Myös Syyrian pohjoisosissa ja Lähi-idän vuoristoalueilla sataa lunta lähipäivinä, mutta viikonlopuksi lumisateet väistyvät ja sää lämpenee hitaasti, sanoo Pekka Pouta.

Intiassa trooppinen sykloni Madi rantautuu huomenna Intian eteläosaan. Myrsky on jo heikentynyt huomattavasti, mutta tuo rankkasateita.

Thaimaassa kuurosateet ovat heikentyneet ja sää on enimmäkseen aurinkoista. Lämpötilat ovat yli 30 asteessa.

Yhdysvalloissa lumipyry on väistynyt koillisista osavaltioista, mutta uusia sateita tulee viikonlopuksi.

Lähipäivinä eniten lunta maailmassa voi tulla Japaniin.

– Japaniin virtaa erittäin kylmää ilmaa Siperiasta lämpimän meren yli. Kun kuurosadejonot törmäävät länsirannikon vuoristoon, voi tuloksena olla jopa viikon kestävä sakea lumipyry, toteaa Pekka Pouta.

Suomen ja maailman säätietoja MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.