Lola Odusoga kirjoitti lastenkirjan, jonka päähenkilö on afrikkalaistaustainen tyttö: "Rivien välistä nousee omia kokemuksia"

Lola yllättää lastenkirjailijana 7:52
Lola Odusoga on kokenut myös julkisuuden ikävän puolen. – Olen aina käsitellyt vaikea asiat päiväkirjaan kirjoittamalla. Se voi selittää sitä, että tunnen itseni todella hyvin.

Kauneus- ja viihdealan yrittäjä Lola Odusogan esikoisteos Lolan suuri salaisuus kertoo pienestä ruskeasta tytöstä, jolla on salaisena kaverina oma, puhuva tukka. Tukka on myös vallaton; sitä on vaikea saada kuriin.

Lola Odusoga kertoo kirjansa teemojen – erilaisuuden ja yksinäisyyden – olevan myös hänelle tuttuja lapsuudesta. Hän oli lapsuuden kaveripiirissään, 1970- ja 80-luvun Turussa, ainoa afrotukkainen tyttö.

–Muutama lapsi oli muualta, ja heillä oli vähän tummempi tukka, mutta muita afrikkalaisia ei ollut. Ihan itsekseni sain kiitää afroni kanssa, Odusoga sanoo Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Kuten kirjan päähenkilö, myös Lola joutui pienenä varomaan, ettei tukka kastuisi.

– Kun afrotukka kastuu, se on todella märkä ja sille tapahtuu paljon asioita, toisin kuin tavallisille suomalaisille hiuksille. Afrotukka on ollut minulle aina aikamoinen ongelma – nimenomaan kosteus ja omat hiukset.

Odusogalla on ollut rikas mielikuvitus lapsesta asti. Mielikuvitus on myös pitänyt tylsyyden loitolla.

–Olen ollut omassa mielikuvituskuplassani, kuten kirjan tyttökin on oman tukkansa kanssa. Välillä olen ollut sitä tilanteiden pakosta, ja välillä omasta tahdosta. Olen viettänyt paljon aikaa yksin. En ole kuitenkaan kokenut tylsyyttä. Olen aina osannut kehittää ympärilleni mielettömän, oman maailman.

Lola Odusogan kirja Lolan suuri salaisuus julkaistiin tänään, maanantaina 27.2.

Lola Odusoga valittiin Miss Suomeksi ensimmäisenä tummaihoisena Suomessa vuonna 1996. Katso ylläolevalta videolta, mitä hän ajattelee vuosikymmenten julkisuusmyllystä  ja miten hän käsittelee vaikeita asioita.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat