Loistouutinen Tokion olympialaisille – kaikki osallistujat voidaan rokottaa ennen kisoja merkittävän lahjoituksen ansiosta

Kansainvälinen olympiakomitea on kertonut saavansa lääkejätti Pfizerilta ja sen rokotevalmistajalta Biontechiltä rokotelahjoituksen, jolla pystytään kattamaan kaikkien ensi kesän Tokion olympialaisiin osallistuvien urheilijoiden ja toimitsijoiden rokotukset.

Rokotelahjoitukset aiotaan laittaa liikkeelle jo toukokuun aikana, ja toiset annokset rokotusta saadaan pistettyä osallistujiin hyvissä ajoin ennen kuin Tokion olympialaiset käynnistyvät 23. heinäkuuta.

Pfizerin ja Biontechin lahjoitus on jo toinen merkittävä rokotesopimus KOK:lle. Maaliskuussa järjestö sopi, että se voi ostaa kiinalaisten valmistamaa rokotetta Tokion kesäolympialaisiin ja ensi talvena järjestettäviin Pekingin talviolympialaisiin.

Hyvistä rokoteuutisista huolimatta Tokion olympialaisiin ei aiemman ilmoituksen mukaisesti päästetä ulkomailta saapuvia katsojia, vaan tapahtumiin pääsee ainoastaan Japanissa asuvia urheiluentusiasteja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja