Lohikeitto ja riisipiirakat

lohikeitto

Lohikeitto (4 annosta)

  • 1 l kalalientä
  • 500 g lohta
  • 2 dl kermaa tai maitoa
  • 6 perunaa
  • 1 purjo (säästä pala piirakoihin)
  • 1-2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • suolaa ja pippuria
  • tilliä

Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Hienonna sipuli, suikaloi purjo ja paloittele perunat ja porkkanat. Kiehauta kalaliemi ja lisää perunat ja porkkanat. Anna kiehua muutama minuutti ja lisää sipulit kattilaan. Keitä kasvikset lähes kypsiksi. Leikkaa lohi kuutioiksi ja lisää keittoon. Viimeistele kermalla ja kiehauta. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle tuoretta tilliä ja tarjoile.

Helpot riisipiirakat (n.15 kpl)

  • 1 pkt valmista ruistaikinaa
  • 2 dl riisiä
  • pala purjoa
  • 1 keitetty kananmuna
  • suolaa ja pippuria
  • tilliä
  • voisulaa

Keitä riisi kypsäksi ja jäähdytä. Hienonna tilli, purjosipuli ja kananmuna. Sekoita täytteen ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nostele taikinan toiselle puolikkaalle täytettä pieniksi keoiksi tasaisin välimatkoin. Käännä taikinalevyn toinen helma kekojen päälle ja leikkaa keot piiraiksi. Voitele piirakat voisulalla ja paista 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile kalakeiton kera.

Resepti: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat