Loft-asunnoista tuli trendi – mistä on kyse?

Loft-asunnoilla tarkoitetaan perinteisesti vanhan, esimerkiksi teollisuusrakennuksen remontoimista asuinhuoneistoiksi. Tänä kesänä Vantaan Asuntomessuilla on nähtävillä myös Suomen ensimmäiset uusloft-asunnot. 

Loft-asunnoissa ei yleensä ole väliseiniä, vaan tila on avointa. Myös pinnat ovat raakapintoja, kuten betonia. Vantaan Asuntomessuilla on tänä kesänä näytillä oheiskohteena Suomen ensimmäinen uusloft-kerrostalo. As Oy Kivistön Koneisto muodostuu 3–4-kerroksisesta kerrostalosta ja 1–2-kerroksisesta rivitalosta. Rakennukset ovat yhdistetty toisiinsa yhtenäisellä, rakennuksen pituussuuntaan laskevalla katolla. Kerrostalokohde tarjoaa korkeaa, avointa ja valoisaa tilaa.

– Ikkunat ulottuvat lattiasta kattoon ja huonekorkeus on suuri. Väliseiniä asunnoissa ei ole, joten asiakas voi itse suunnitella oman huonejaon, kertoo Pia Koskinen EKE-Rakennus Oy:sta.

Avaraa tunnetta asunnoissa todella riittää, sillä huonekorkeudet vaihtelevat kolmesta seitsemään metriin.

Väliseinien lisäksi asunnoista puuttuvat myös keittiöt, mikä antaa asukkaalle lisää valinnanvaraa ja vapaita käsiä suunnitteluun.

Koskinen sanoo messuvieraiden palautteen asunnoista olleen myönteistä.

– Sitä on ollut ihana kuulla.

Mutta kenelle loftasunnot sitten sopivat? Koskisen mielestä esteettömyys ja mahdollisuus suunnitella asunnon ratkaisuja mahdollistaa loftin sopivan kenelle tahansa.

– On kuitenkin kaksi ryhmää, jotka ovat erityisesti löytäneet meidät. Ensimmäinen on nuoret, jotka kiinnostuvat asunnoista niiden kohtuullisen neliöhinnan takia. Toinen ryhmä on seniorit, jotka muuttavat hulppeistakin omakotitaloista kerrostaloon. Loft-asunnoissa he saavat omakotitalon tuntua ja samat mahdollisuudet suunnitella asuntoa kuin omakotitalossakin.

 

Lue myös:

    Uusimmat